Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
križanac križanca

VIDEO Upoznajte Kiaru: U Novosibirsku rođen prvi "liligar"

18.09.2012.
u 17:15

U zoološkom vrtu u ruskom Novosibirsku rođen je prvi križanac ligra i lava, a nova je vrsta, jedina takva na svijetu, nazvana liligar

Ako je ligar križanac tigrice i lava, što je onda malena Kiara - križanac križanca? U zoološkom vrtu u ruskom Novosibirsku rođen je, naime, prvi križanac ligra i lava, a nova je vrsta, jedina takva na svijetu, nazvana liligar.

Otac joj je afrički lav Sam, majka Zita, križanac između tigrice i lava, pa je zbog toga Kiara prvo mladunče liligra. No, mladunče ne "odgaja" njezina majka nego obična domaća mačka jer majka nema mlijeka, piše ONE News.

Neobična životinja u zoološkom vrtu na svijet je došla u kolovozu, a posjetitelji će je moći vidjeti tek u listopadu. Stoga, ako imate volje, želje i dovoljno novca u džepu, pravac do Novosibirska i upoznajte prvog živućeg liligra.

>> Upoznajte Johana i Edgara – jedine žirafe u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
19:47 18.09.2012.

Životinje nastale križanjem lavova i tigrova su nezdrave, boležljive i s urođenim genetskim poremećajima. Nepotrebno je eksperimentirati s takvim stvorenjima ako sama priroda nije htjela da nastanu.

CA
cadavor
16:14 19.09.2012.

takvi križanci jesu postojali u prirodi u vremenima u kojima su lavovi i tigrovi dijelili stanište (afganistan, iran). i mule i mazge su neplodne, boležljive i imaju urođene genetske poremećaje. imaju i rasni psi za koje ljudi snose neposrednu krivnju. ne treba eksperimentirati na životinjama točka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije