Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ces las vegas

VIDEO Nvidia najavila vlastitu igraću konzolu - Project Shield

tunel-novi
Foto: Arhivska fotografija
1/2
07.01.2013.
u 14:11

Baziran je na operativnom sustavu Android, a sastoji se od petinčnog zaslona osjetljivog na dodir i joysticka

Poznati proizvođač čipova i grafičkih kartica Nvidia najavio je predstavljanje vlastite igraće konzole, prenosi BBC. Takozvani Project Shield baziran je na operativnom sustavu Android, a sastoji se od petinčnog zaslona osjetljivog na dodir i joysticka. Moguće ga je spojiti i na računalo, čime se dobija pristup snažnijim video-igrama.

Konzola je najavljena na prvoj medijskoj konferenciji ovogodišnjeg CES-a, sajma elektronike u Las Vegasu. Glavni izvršni direktor tvrtke Jen-Hsun Huang nije dao datum predstavljanja ni cijenu, no pokazao je prototip te je otkrio nekoliko detalja o performansama.

Konzola je veća od kontrolera za Microsoftov Xbox, no manja od onoga za Nintendov Wii U. Ugrađeni ekran ima rezoluciju od 720 piksela, no spajanjem na televizor putem HDMI kabela postiže se rezolucija do 4000 piksela. Sve to pokreće novi čip s četverostrukom jezgrom Tegra 4, koji je Hunag nazvao najbržim mobilnim procesorom na tržištu.

>> Valve radi na vlastitom mješancu igraće konzole i računala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije