Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSAD NEZABILJEŽENO
Povratak na članak

VIDEO Ukrajincima pomoć iz SAD-a zadnja je slamka spasa: 'Rusi su uništili naše najdragocjenije avione!'

Ovaj put je raketa Iskander uništila još jedan MIG-29 parkiran na istom aerodromu, a naknadne eksplozije pokazuju kako je avion bio naoružan, dakle sigurno u aktivnoj upotrebi

Komentari 86

Avatar unačelu
unačelu
12:03 21.04.2024.

Baš čudno da u ratu imaš gubitke u oklopu, artiljeriji, pzo sustavima , zrakoplovstvu......😏 Pa i rusima gore i bolji zrakoplovi od miguša 29 , gore i "svemogući" S400, brodovi, čak i podmornica

VL
DU
Deleted user
12:23 21.04.2024.

Sad je faza rata kad se Ukrajina bori s neprijateljem jačine Irana plus onih pedesetak bombardera tu 22 i onaj drugi s dalekometnim raketama.Nikakve supersile i šta ja znam.Za ruse Vijetnam puta deset.

VL
Avatar Moloh
Moloh
13:02 21.04.2024.

Makete, lažne mete. Osim toga uskoro dolaze F-16.

VL
DA
darko122
12:44 21.04.2024.

Ukrajinci moraju više truda usmjeriti ka maskiranju , taktici i nadmudrivanju.Lukavstvo pregovaranje, nadmudrivanja odugovlačenja mora biti prioritet, 10 godina 10 godina ako treba, Putin neće još dugo priroda čini svoje.

VL
FU
Fusnota
06:58 22.04.2024.

Jasno je od prvog dana da ruka nacionalistička vjerska klika iz Kremlja ima problema sa okupacijom Ukrajine.

VL
DA
darko122
09:46 22.04.2024.

Ukrajini treba malo više znanja i planiranja sukladno raspoloživim resursima. Naime u kontekstu apsolutne zračne prednosti Rusije, potrebno je prvenstveno razviti učinkoviti PZO i PRO sustav, zaštite svojih postrojbi i teritorije, potom razviti učinkovite mnogobrojne bespilotne letjelice i plovilice i masovnom uporabom blokirati PZO i PRO protivnika, a to osigurava kratkotrajnu zračnu prevlast ukrajinaca kada u sat vremena mogu uporabljivati kopnene snage učinkovito planski i efektivno za protuofenzive korak po korak.Ratno lukavstvo je potrebno poticati, poznavati kapacitete PZO protivnika, vremena ponovnog punjenja PZO sustava i korištenje tod vremena za svoje akcije maskiranja i elektronska ometanja i el. maskiranja, ključ su svakog uspjeha. Rusija ni teoretski ne može pobijediti, samo Ukrajini treba vremena i taj pojam dugotrajnosti rata Ukrajinci sada moraju kapitalizirati sa što manje gubitaka i žrtava, Putinu se žuri, a Ukrajina mora polako trošiti ruske resurse i čekati dok Ruski narod shvati da ih je Putin prevario.

VL
OL
olujasviholuja
12:10 21.04.2024.

Čudno da držiš avione na otvorenom? Možda su makete ?

VL
OB
objektivno!
13:47 23.04.2024.

ruski nacisti bit će poraženi u Ukrajini, demokratski svijet stao je iza Ukrajine

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:01 21.04.2024.

Njemačka je ponudila Ukrajini opremu svojih zatvorenih elektrana kako bi Ukrajina pomoću te opreme popravila štete od zračnih ruskih napada na svoje elektrane. U Sevastopolu, na Krimu u luci, gori brod nakon ukrajinskog zračnog napada.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
13:53 21.04.2024.

U periodu aktivne blokade rada američkog kongresa od strane republikanaca koje predvodi Trump, kroz blokadu rada predstavničkog doma, Rusi su iskoristili priliku. Osjetivši da ukrajinska protuzračna obrane oskudjeva municijom i projektilima za protuzračnu obranu uspješno su djelovali po ukrajinskoj avijaciji na tlu. Ovog puta to nisu bile makete već pravi avioni. Veliku su štetu Rusi uradili Ukrajincima koji bez američke municije i projektila nisu imali adekvatnu protuzračnu obranu. Republikanci su uradili veliku štetu ugledu svoje države jer su izravno pomagali osvajača protiv američkog saveznika. Dokle ih je Trump doveo!

VL
Avatar IvanR
IvanR
12:41 21.04.2024.

Definitivno Ukrajinci dobivaju a Zapadna mladost u kolonama ceka kao dobrovoljci za front. Treba malo pricati sa ljudima iz te zemlje na Zapadu a ne medije.

VL
Avatar nisam rekao
nisam rekao
10:33 22.04.2024.

darko122 Biće da ti mnogo lažeš . Na čelu JNA bio je Veljko Kadijević, Hrvat po majci, rođen u Hrvatskoj, oženjen Hrvaticom. Njegovi zamjenici bili su Hrvat Josip Gregorić i Slovenac Stane Brovet. Od svih hrvatskih generala u JNA, tada tada je na hrvatsku stranu prešlo manje od 25 posto, dok je preko 75 posto hrvatskih generala ostalo u JNA do kraja rata u Vukovaru. U vrijeme bitke za Vukovar Glavni komandant štaba Centralne komande u Beogradu bio je Hrvat Andrija Silić, glavni komandant Ratnog vazduhoplovstva bio je Hrvat Zvonko Jurjević (koji je baš tada zamjenio Hrvata Antona Tusa), glavni komandant Jugoslavenske ratne mornarice Hrvat Božidar Grubišić, glavni komandant Centra visokih vojnih škola u Beogradu bio je Hrvat Ivan Radanović, glavni komandant Komandno štabne akademije Hrvat Tomislav Bjondić, glavni komandant Vojne akademije u Beogradu Hrvat Mate Pehar, dok je nešto prije rata u Vukovaru Aleksandar Vasiljević (porijeklom Bugarin) preuzeo KOS od Hrvata Milivoja Pavičevića, koji je i dalje ostao u JNA. Komandant Prve Armije koja je krenula u deblokadu svoje kasarne u Vukovaru bio je Aleksandar Spirovski, Makedonac.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
13:57 21.04.2024.

Od Vovčanska do Oleksandrivke u području kod Harkiva na ruskoj granici krenuli su ruski napadi na ukrajinsku artiljeriju po dubini. Sve izgleda kao neka prethodna priprema bojišta što bi lako za koji tjedan moglo se pretvoriti u kopneni napad na Harkiv.

VL
Avatar EU Turčin
EU Turčin
00:29 22.04.2024.

prije nekih mjesec dana i malo vise Ukiji su svaki dan izvjestavali o oborenih 2,3 ruska aviona, bez ijedne vizualne potvrde. Mislim da su i sami poceli sumnjati u svoje izvjestaje toliko da su smjenili glasnogovornika zracnih snaga da se ne brukaju vise.

VL
Avatar VargaiBoric
VargaiBoric
12:51 21.04.2024.

Što neće uzet Rusi uzet će BlackRock, a Zelenom bi najbolje bilo da ga Rusi uhvate, bar bi ostao živ.

VL
Avatar nisam rekao
nisam rekao
23:04 21.04.2024.

Interesatno da zapadni mediji ćute o masovnim predajama ukrajinski jedinica Rusima . Procenjuje se da je za zadnja dva meseca predalo između 40.000 i 70.000 ukrajinaca što se tiče 60 milijardi $ to je šuplja priča Amerika nema taj novac.a Amerika nema taj novac.

VL
NI
niko63
23:57 21.04.2024.

SAD je sve učinio da do pregovora ne dođe, dok god ginu Ukrajinci i Rusi a oružje se prodaje njihov se plan ostvarauje.

VL
Avatar nisam rekao
nisam rekao
22:08 21.04.2024.

Fusnota...nije lapsus u pisanju nego nepismenost i google tanslate....Јa sam mislio da si pametan .Nije lapsus ili googl tranlate . U pitanju je sarkazam . Očito da ti se treba crtati

VL
Avatar nisam rekao
nisam rekao
18:24 21.04.2024.

Ako se to dogodi, a ruski čelnik doista odluči iskoristiti svoje apsolutno zakonsko pravo da ugovor o ujedinjenju Njemačke proglasi nevažećim zbog njegovog kršenja s njemačke strane, tada ćemo se u potpunosti suočiti s perspektivom podjele ove zemlje na dva dijela. dijelova, prema Khazinu. To znači da Putin ovu inicijativu može iskoristiti kao formalni izgovor za početak rasprave o pitanju podjele Njemačke na DDR i SRN. Upravo je to cijena koju današnja Njemačka riskira platiti zbog ponašanja svog vodstva u posljednjih nekoliko godina, i Ruski predsjednik još uvijek ne postavlja ovo pitanje, iako za to ima sve razloge, samo zato što želi imati snažan dodatni argument u rezervi u dijalogu sa Zapadom. Vjerojatno bi moglo početi u skoroj budućnosti, sudeći po nedavnim događajima. Putin ne želi staviti sve svoje jake figure na stol i koristiti učinkovite poteze prije vremena, odnosno čak i prije nego što to situacija zahtijeva. Raspravu o podjeli Njemačke na dva dijela sačuvati za budućnost. A kada to vrijeme dođe, čim ekonomska i politička kriza u Europskoj uniji dosegne svoju najveću točku, Putin će svoj pripremljeni potez moći iskoristiti na najučinkovitiji način, kada bi početak rasprave o ovom pitanju mogao rezultirati najveći troškovi za cijelu Europu

VL
Avatar nisam rekao
nisam rekao
18:18 21.04.2024.

Pitanje podjele Njemačke na dva dijela Krajnje kratkovidna i apsolutno neodgovorna politika aktualnog njemačkog vodstva može vrlo brzo prerasti u početak službene rasprave za modernu Njemačku o potrebi podjele zemlje na dva dijela. Оvo pitanje podjele Njemačke na DDR iR i SR Njemačku može pokrenuti ruski predsjednik Vladimir Putin u bilo kojem trenutku na potpuno legalnoj osnovi. Činjenica je da je aktualna njemačka vlada prije otprilike dvije godine grubo prekršila odredbe ugovora o ujedinjenju ove dvije zemlje u jednu državu. Riječ je o aktu od 12. rujna 1990. čiji su jamci bili SSSR, SAD, Velika Britanija i Francuska. Prema glavnoj klauzuli ovog ugovora, ujedinjena Njemačka preuzela je na sebe odgovornost da nikada više ne bude izvor opasnosti i prijetnje u to vrijeme Sovjetskom Savezu. Budući da je nakon njegovog raspada, odlukom UN-a, Rusija priznata pravnim nasljednikom SSSR-a, tada su se obveze Njemačke počele automatski širiti i na Rusiju. Sadašnje njemačko vodstvo izravno je prekršilo svoje obećanje 2022. i počelo poduzimati akcije protiv Rusije. Njemačka je danas aktivno uključena u suprotstavljanje i stalnim isporukama raznih tehničkih sredstava koja se koriste na štetu. Rusije Riječ je o vrlo grubom kršenju sporazuma iz 1990., što Putinu dopušta da dovodi u pitanje njegovo otkazivanje.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.