Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSAD NEZABILJEŽENO

VIDEO Ukrajincima pomoć iz SAD-a zadnja je slamka spasa: 'Rusi su uništili naše najdragocjenije avione!'

Foto: telegram
1/5
21.04.2024.
u 11:38

Ovaj put je raketa Iskander uništila još jedan MIG-29 parkiran na istom aerodromu, a naknadne eksplozije pokazuju kako je avion bio naoružan, dakle sigurno u aktivnoj upotrebi

Nakon što je prije nekoliko dana ruska vojska uspjela na aerodromu Aviatorski kod Dnjepropetrovskog, stotinjak kilometara od fronte, projektilima s kazetnim punjenjem oštetiti, u nepoznatoj mjeri, tri aviona MIG-29, od kojih je jedan prema svemu sudeći bio van upotrebe jer se na satelitskim snimkama iz 2022. nalazio na istome mjestu, jučer su ruske telegram grupe objavile video novog udara. Ovaj put je raketa Iskander uništila još jedan MIG-29 parkiran na istom aerodromu, a naknadne eksplozije pokazuju kako je avion bio naoružan, dakle sigurno u aktivnoj upotrebi.

No, ono što ove snimke pokazuju, kao i još neke ranije koje su proteklih mjeseci prikazale uništenje Patriota, Nasamsa, Irisa i nekoliko S-300 sustava je očita degradacija ukrajinske protuzračne obrane i sustava upozorenja. Svaki od tih napada nadzirao je neometeno promatrački dron, a iako su Rusi i ranije masovno gađali vojne aerodrome ukrajinski zrakoplovi su se na vrijeme svaki put uspjeli uzletjeti i premjestiti na druga uzletišta. Uostalom, tako su u dvije godine rata uspjeli i sačuvati svoju flotu vojnih zrakoplova u upotrebi.

I ovaj aerodrom kod Dnjepropetrovskog je bio i dalje normalno u upotrebi, upravo zbog takve prakse, no sada se dogodilo uništenje parkiranih zrakoplova u dva navrata što nije zabilježeno od početka rata.

- Gdje je protuzračna obrana? Od početka rata vrlo dobro znamo da se zračne luke redovito nadziru i gađaju. Ali ne, nastavljamo tamo postavljati avione. (…) Ali Migovi 29, najdragocjeniji avioni!. Vidjeli smo udare na logističke vlakove prošlog ljeta, to je već bilo zabrinjavajuće, vidjeli smo opetovane zračne napade na frontu koji su vojnike stavili u pakao, vidjeli smo udare na protuzračnu obranu, na baze za obuku. Nema više protuzračne obrane... – napisao je jedan ukrajinski bloger.

POVEZANI ČLANCI:

Jučer odobrena američka pomoć, nadaju se svi, omogućit će ponovnu aktivnu uspostavu protuzračne obrane, obzirom je blokada te pomoći onemogućila obnavljanje ukrajinskih zaliha protuzračnih projektila i sustava.

Komentara 86

Avatar unačelu
unačelu
12:03 21.04.2024.

Baš čudno da u ratu imaš gubitke u oklopu, artiljeriji, pzo sustavima , zrakoplovstvu......😏 Pa i rusima gore i bolji zrakoplovi od miguša 29 , gore i "svemogući" S400, brodovi, čak i podmornica

DU
Deleted user
12:23 21.04.2024.

Sad je faza rata kad se Ukrajina bori s neprijateljem jačine Irana plus onih pedesetak bombardera tu 22 i onaj drugi s dalekometnim raketama.Nikakve supersile i šta ja znam.Za ruse Vijetnam puta deset.

Avatar Moloh
Moloh
13:02 21.04.2024.

Makete, lažne mete. Osim toga uskoro dolaze F-16.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije