Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeziv napad dvojca

Odrubili mu glavu pa poručili Londoncima: Niste sigurni!

london
Screenshot: Youtube
Autori: tli/VLM, irk/VLM
22.05.2013.
u 19:47

Dvojica muškaraca napala su mačetom muškarca pokraj vojarne u Woolwichu. Odrubili su mu glavu pa svima poručili: "Vi, ljudi, nikada nećete biti sigurni. Srušite svoje vlade, one se ne brinu o vama!"

Muškarcu, pripadniku britanske vojske, mačetom je odrubljena glava u napadu ispred vojarne u jugoistočnom dijelu Londona.

Incident se dogodio oko 14.20 sati po lokalnom vremenu pokraj vojarne u Woolwichu, a britanske sigurnosne službe tretiraju ga kao politički motiviran napad radikalnih islamističkih grupacija. Da je žrtva napada bio pripadnik britanskih oružanih snaga, potvrdila je britanska vlada, izvijestio je BBC, prenosi RT.  Policija se oglasila kratkim priopćenjem te potvrdila da se dogodila pucnjava u kojoj su ozlijeđene dvije osobe od kojih jedna teže te da je područje oko vojarne ograđeno.

Svjedoci su ispričali da su ih u Ulici John Wilson upucali policajci i to nakon što su mačetom napali jednog muškarca. Posvjedočili su kako je tom muškarcu odrubljena glava te da je njegovo tijelo nakon stravičnog čina odbačeno na ulicu.

– Oni su ga doslovno trančirali, sjeckali su ga i rezuckali kao da je komad mesa. To su životinje. Odvukli su ga na pločnik i njegovo tijelo bacili na sredinu ceste – opisao je jezivi čin jedan od očevidaca dok CNN navodi da su se napadači crne boje kože okomili na muškarca koji je nosio majicu humanitarne organizacije s natpisom ''Pomoć za heroje''.

Nakon jezivog ubojstva, jedan od muškaraca koji ga je počinio s oružjem u krvavim rukama prišao je šokiranim prolaznicima i kazao: "Moramo se boriti protiv njih jer se oni bore protiv nas. Oko za oko, zub za zub. Ispričavam se što su vaše žene morale svjedočiti ovome, ali u našoj zemlji naše žene moraju vidjeti isto. Vi ljudi nikada nećete biti sigurni. Srušite svoje vlade, one se ne brinu o vama – kazao je i potom se, javlja ITV News, okrenuo i otišao do trupla žrtve. Navodno ga se moglo čuti kako govori: "Zaklinjemo se uzvišenom Alahu, nikada se nećemo prestati boriti!"

Ubrzo je na mjesto događaja stigla i policija koja ih je upucala. Jednog od ozlijeđenih napadača s mjesta zločina potom je odvezao helikopter, a drugog vozilo hitne pomoći.

Vijest o napadu šokirala je zemlju, a premijer David Cameron navodno je prekinuo putovanje u Pariz te se vratio London u kojem je od ministrice unutarnjih poslova Therese May zatražio sastanak Cobri, vladina civilnog odbora za hitne situacije. – Ubojstvo u Woolwichu je šokantno – napisao je premijer nešto poslije na Twitteru. Također, mediji navode da je May od MI5 i Metropolitan policije zatražila hitno očitovanje o napadu za koji se strahuje da je djelo terorista.

Izvanrednom zasjedanju u vladi odazvao se i ministar obrane Philip Hammond te gradonačelnik Londona Boris Johnson, a iz Scotland Yarda su potvrdili kako nastoje ustanoviti na koji su način djelovali napadači i u ime koje skupine.

>>Zašto je Obama oklijevao reći da je to teroristički čin?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije