Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konačna odluka

Ubojstvo I. Pukanića – Đuroviću smanjili kaznu, ostalima potvrdili

'10.05.2010., Zagreb - Zupanijski sud, nastavak sudjenja u slucaju Ivo Pukanic, Slobodan Djurovic.  Photo: POOL/PIXSELL'
Foto: 'POOL/PIXSELL'
1/4
06.02.2013.
u 12:00

Vrhovni sud uvažio je dio žalbe S. Đurovića te mu je kazna smanjena sa 25 na 23 godine zatvora

Vrhovni sud RH donio je konačnu pravomoćnu presudu u slučaju ubojstva novinskog nakladnika Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franića. Na presudu nitko od optuženika nema pravo žalbe. 

Slobodan Đurović u zatvor će na 23 godine. Vrhovni je sud djelomično prihvatio njegovu žalbu te mu kaznu smanjio za dvije godine.
Ostalim optuženicima žalbe su odbijene, odnosno presude drugostupanjskog suda su potvrđene –
Robertu Mataniću 35 godina, Bojanu Guduriću 33 godine i Željku Milovanoviću 40 godina. 

Ostalim optuženicima, Amiru Mafalaniju i Luki Mataniću, presude su već ranije postale pravomoćne.

Presuda je donesena na sjednici vijeća koja je održana 14. i 15. siječnja 2013. godine.

U obrazloženju Vrhovnog suda navodi se da je Đuroviću kazna smanjena u odnosu na kazneno djelo poticanja na udruživanje za počinjenje kaznenog djela. Dosuđene su mu tri godine zatvora, u odnosu na raniju kaznu od pet godina. Sudsko vijeće prihvatilo je kaznu dugotrajnog zatvora od 22 godine za kazneno djelo poticanja na teško kazneno djelo ubojstva iz koristoljublja koju je donio drugostupanjski sud te je Đuroviću odrezana jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora od 23 godine.

U ostalom dijelu, žalba optuženog Slobodana Đurovića te u cijelosti žalbe optuženog Roberta Matanića, optuženog Željka Milovanovića i optuženog Bojana Gudurića odbijene su kao neosnovane i potvrđena je presuda drugostupanjskog suda.

>>Đurović: Pet sam godina zatočenik hrvatskog pravosuđa

>>Mataniću, Đuroviću i drugima ukupno 165 godina

Komentara 2

TO
Toni50
13:33 06.02.2013.

Vrhovni sud uvažio je dio žalbe S. Đurovića te mu je kazna smanjena sa 25 na 23 godine zatvora... Bože što su pošteni....

Avatar babas
babas
13:56 06.02.2013.

Izgleda da su mu smanjili kaznu jer je ocinkao naručitelja ubojstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije