Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj pukanić

Mataniću, Đuroviću i drugima ukupno 165 godina

'10.06.2011., Zagreb - Robert Matanic, koji je osudjen na 33 godine zatvora zbog pomaganja u ubojstvu Ive Pukanica, izlazi iz Opcinskog kaznenog suda uz jaku pratnju Specijalne policije. Photo Antonio
'Antonio Bronic/PIXSELL'
24.01.2013.
u 22:26

Vrhovni je sud obavijestio niži sud da je nakon sjednice drugog stupnja od 14. siječnja presuda postala pravomoćna

Likvidacija Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008. dobila je pravomoćnu sudsku završnicu. Kako doznajemo, na zagrebački Županijski sud stigao je dopis s Vrhovnog suda u kojem se navodi da je sudski postupak pravomoćno okončan nakon sjednice drugog stupnja održane 14. siječnja te da optuženici ostaju u pritvoru do isteka vremena izdržavanja kazne.

Iz toga se može iščitati da je Vrhovni sud potvrdio ranije izrečene kazne Robertu Mataniću (35 godina), Bojanu Guduriću (33 godine), Slobodanu Đuroviću (25 godina) i Željku Milovanoviću (40 godina) jer, da je presuda ukinuta, bilo bi doneseno rješenje za ukidanje pritvora. Još ranije pravomoćan je postao dio presude u odnosu na Luku Matanića i Amira Mafalanija, koji su osuđeni svaki na po 16 godina zatvora i već su na izdržavanju kazne zatvora. Njihovim će stopama sada krenuti i R. Matanić, Đurović i Gudurić, no posljednja dvojica mogu zatražiti i da kaznu služe u svojima matičnim državama, Crnoj Gori i Srbiji.

Što se tiče Željka Milovanovića, on je na sudu u Zagrebu osuđen u odsutnosti na maksimalnu kaznu. Kako mu se zbog istog djela sudi i na Specijalnom sudu u Beogradu, bit će pravno zanimljivo vidjeti što će se dogoditi kada mu kaznu izrekne i tamošnji sud. Pravomoćnom presudom R. Mataniću i ostalima, pet godina od događaja koji je šokirao Hrvatsku, okončan je postupak tijekom kojeg ipak nije odgovoreno na najvažnije pitanje: tko je platio 1,5 milijuna eura za Pukanićevu likvidaciju?

>> Do kraja siječnja konačna presuda za likvidaciju Ive Pukanića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije