Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolektivni ugovori

Ne damo regrese niti božićnice! Policija se dosad dovoljno odricala

sindikati
Anto Magzan/PIXSELL
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
26.04.2010.
u 10:30

Sindikati ustraju na solidarnosti te zahtijevaju da se i u privatnom sektoru oporezuju sve isplate iznad 1250 kuna.

Ukinite regres, božićnicu i dar za djecu i javnim poduzećima i poduzećima iz portfelja Hrvatskoga fonda za privatizaciju kojima je država većinski vlasnik. Privatnom sektoru odrežite porez na sve preko 1250 kuna. Ušteđeni novac prenesite na poseban račun i transparentno ga trošite na socijalna davanja i rješavanje nezaposlenosti.

Kalmetina pohvala
Zatražili su to sindikati javnih i državnih službenika u ponedjeljak na sastanku u Vladi na temu izmjena kolektivnih ugovora, odnosno ukidanja materijalnih prava za ovu godinu. Ministar Božidar Kalmeta, koji je u ime Vlade pregovarao sa sindikalistima, kazao je da će sve zahtjeve razmotriti do sastanka idući tjedan.

– Moj je dojam kako su sindikati svjesni da moramo podijeliti teret krize i spremni su na to, ali inzistiraju na tome da teret solidarno podnesu i zaposleni u javnim poduzećima i svi ostali – kazao je nakon sastanka ministar Kalmeta.

Ipak, predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić odmah ga je demantirao kazavši kako ništa nije dogovoreno jer “Vlada nije ponudila ništa konkretno”.

– Nećemo pristati na oduzimanje božićnice, regresa i dara za djecu policijskim službenicima i zaposlenima u ministarstvu jer smo mi već dali svoj doprinos izlasku iz krize – kazao je Dubravko Jagić.

– Ovo i nisu bili pregovori, ovo su bili razgovori. Bilo je nekih sitnih prijedloga. Predstavnici Vlade za sada nisu išli ni s kakvim konkretnim stvarima. Razgovaralo se o kolektivnom ugovoru. A mi smo već sto puta rekli da se ne želimo odreći božićnice, regresa i dara – kazao je Jagić.

Ni riječi o otpuštanjima
Inače, na sastanku nije bilo riječi o otpuštanju pet posto javnih službenika, kako je to naznačeno u programu gospodarskog oporavka koji je prije tjedan dana predstavila premijerka. Razgovor o tome sindikati očekuju uskoro, kao i da im premijerka predstavi mjere.

Komentara 140

NU
number23
10:21 27.04.2010.

Bitno da predstavnici sindikata dobro žive i da znaju dobro odglumiti svoju zabrinutost..

ZA
zadar2010
13:23 26.04.2010.

Zagrebuuuuuu, jadna djeca koja imaju takvog roditelja koji javno vrijeđa ljude, a ti i takovi kao ti ne dajete nikome ništa nego bezobrazno mizerno plaćate ljude koji rade i više i stručnije od vas. ako si stariji onda si kljusina.

ZA
zadar2010
13:27 26.04.2010.

Zagrebuuuuuuuuuuuuu, daj potkrijepi činjenicama moj nerad......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije