Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro pravorijek najvišeg suda o slučaju Medački džep

U studenom će Vrhovni sud odlučivati o Norcu i Ademiju

mirko norac
Arhiva VL
09.10.2009.
u 17:25

Suci Vrhovnog suda odluku će donijeti odmah nakon sjednice, ali ona neće biti poznata još nekoliko mjeseci, do proljeća 2010. godine.

Cijeli radni tjedan u studenom, od 16. do 20., zasjedat će vijeće Vrhovnog suda u slučaju Rahima Ademija i Mirka Norca i donijeti presudu koja će biti objavljena za nekoliko mjeseci, najkasnije na proljeće.

Rahim Ademi na velikom je procesu u Zagrebu oslobođen krivnje za ratne zločine u Medačkom džepu jer nije imao punu zapovjednu odgovornost, a zagrebački su se tužitelji žalili na tu odluku.

Mirko Norac osuđen je na sedam godina zatvora jer je propustio spriječiti da njemu podređene postrojbe muče i ubijaju civile te pale i dižu u zrak kuće u medačkim selima. Norčevi odvjetnici Željko Olujić i Vlatko Nuić traže ukidanje presude Mirku Norcu i novo suđenje, navodeći kako su činjenice pogrešno utvrđene te tvrdeći da u vrijeme počinjenja djela u našem zakonodavstvu nije bilo kaznenog djela nečinjenja.

Mirko Norac zatražio je da bude pozvan na sjednicu vijeća Vrhovnog suda, no o tome će odluku donijeti sud. Na ovim sjednicama, naime, sam optuženik ne mora biti, nego samo njegov odvjetnik.

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
11:13 10.10.2009.

Jedina pravedna odluka: oslobadanje obojice i politicki pritisak na Haag da se prestane sa tim politickim cirkusom od \"sudjenja\"!

BT
bili-tartuf
19:28 09.10.2009.

Norac nije kriv, krivi su \"par dobrovoljnih ludjaka\" (psihijartijski slucáji), kojih danas nima, jer su izvrsili samoubistvo, a nisu bili niti Hrvati.( \"poturice gori od turaka\")

MU
Mućanin
07:55 10.10.2009.

Svi smo mi Norci!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije