Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U požaru u Rusiji 112 poginulih, uhićen vlasnik noćnog kluba

Perm
Reuters
Autori: D. Li., SaM/IČVLM
05.12.2009.
u 23:46

Većina poginulih stradala je zbog udisanja gustog dima, opeklina izazvanih vatrom, ali i stampeda na izlazu.

Najmanje 112 osoba je poginulo, a 130 ih je ozlijeđeno u eksploziji u noćnom klubu u ruskom gradu Permu. Strahuje se da će broj preminulih još porasti jer je u disku bilo oko 200 ljudi. Guverner regije Perma izjavio je da se ne radi o terorističkom činu. Prema prvim inforrmacijama uzrok eksplozije je pirotehnika koja je zapalila plastični bar u kafiću. Izgleda da su organizatori pripremali raskošan vatromet.

Većina poginulih stradala je zbog udisanja gustog dima, opeklina izazvanih vatrom, ali i stampeda na izlazu. Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev proglasio je 7.prosinca danom žalosti u Rusiji.

Mediji prenose kako su na ispitivanju vlasnika kluba i još najmanje pet osoba, koje se smatra odgovornima za požar.

Eksplozija se dogodila u baru Šepavi konj, a vatra je zahvatila gotovo 400 četvornih metara noćnog kluba. Policija je tijekom noći privela vlasnika i voditeljicu kluba. Osumnjičeni su za smrti gostiju jer se nisu pridržavali pravila o sigurnosti od požara.

Stručnjaci za eksploziv pregledali su mjesto tragedije, te su ustanovili da nema tragova eksplozivnih naprava koje bi se mogle povezati s evenutalnim terorističkim napadom.

Perm (udaljen 1500 km od Moskve) nalazi se pokraj Urala u europskom dijelu Rusije, a treći je najveći grad u toj državi te broji oko milijun stanovnika.

 

Kosor izrazila sućut Putinu
Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uputila je brzojav sućuti predsjedniku Vlade Ruske Federacije Vladimiru Putinu, u povodu teške tragedije izbijanja požara u ugostiteljskom objektu u Permu-

„Poštovani gospodine Putin, duboko nas je potresla vijest o tragičnom događaju u Permu koji je nažalost uzeo mnoge ljudske živote. U ovim bolnim trenucima za sav ruski narod, Vladu Ruske Federacije a posebice obiteljima i prijateljima poginulih i stradalih, upućujem izraze moje iskrene sućuti i dubokog poštovanja, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno.“, stoji u sućuti predsjednice Vlade.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
10:40 05.12.2009.

bogami, nesto je puklo u SEPAVOM KONJU....!!

Avatar Sidewinder
Sidewinder
16:37 05.12.2009.

Predizborna kampanja je izgleda u Rusiji u punom tijeku...

SP
Spomenik
08:37 05.12.2009.

Iskrena sucut obiteljima nastradalih......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije