Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ina-mol

Suđenje Sanaderu: Svjedoci potvrdili iskaz 
Olgice Spevec

sanader (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
15.06.2012.
u 08:23

Sanader je tvrdio da neslužbenu informaciju, koja je sadržajno ista kao i formalni zaključak napravljen dva dana poslije nikada nije primio ni pročitao.

Vesna Patrlj, članica vijeća Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) i Zlatko Horvat, vozač zaposlen u AZTN-u, svjedočili su na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Ivi Sanaderu zbog slučaja Ina – MOL. Oboje svjedoka, potvrdili su navode Olgice Spevec, predsjednice vijeća AZTN-a, koja je iskazivala kako je dva dana prije formalnog zaključka o tome što ulazak MOL-a u Inu znači tržištu neslužbeno izvijestila Sanadera te Damira Polančeca, tadašnjeg ministra gospodarstva.

Sanader je tvrdio da neslužbenu informaciju, koja je sadržajno ista kao i formalni zaključak napravljen dva dana poslije nikada nije primio ni pročitao.

Njegovoj obrani najspornije je bilo to što je spomenuto pismo naknadno urudžbirano, o čemu je iskazivala Vesna Špoljarić, te što ne postoji dostavnica koja bi potvrdila da mu je poslano. No Horvat je u svom iskazu kazao, kako je spomenuti dokument, u omotnicama odnio poslije završetaka radnog vremena.

– U Ministarstvu gospodarstva predao sam ga tajnicama, a u Vladi ostavio sam ga policajcima na recepciji. Nije uobičajeno da pisma nemaju popratnice, no na 1000 pisama, dogodi se da jedno bude tako – kazao je svjedok, čijoj je vjerodostojnosti prigovorila Sanaderova obrana.

Komentara 7

DU
Deleted user
09:39 15.06.2012.

Bas neko interesantno suđenje!!! pobijes tuziteljici glavnog svjedoka i dokazes da laze, onda tuziteljica nadje neke dvije cistacice i sada su one krunski svjedok tuziteljstva, pa sto se na pocetku sudjenja ne odedjuju svjedoci, jedne i druge strane?? ovo je lakrdija od sudjenja!!

DU
Deleted user
09:45 15.06.2012.

i da, prvo smo sudjenje imali preko medija koje je trajalo mjesecima, sve iz istrage drugi dan u novinama, naravno frizirano, kako smo culi neki dan, vise se ne prrikazuju na sudu snimke iz istrage, samo sazetak koji je sacinilala tuziteljica:))) snimke iskaza nedostupne javnosti i sudu:)) a mediji su vec napisali presude, a sada je samo predstava za publikum,koja pisurija od sudstva??

LH
liberta horvat
08:50 15.06.2012.

Ovo će biti zanimljivo dva na jednu. Sigurno će ih šefica za to dobro nagrditi iz državnog proračuna ko i do sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije