Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽAS U OSIJEKU

Otrovali se plinom u stanu: Četiri osobe hitno prevezene u bolnicu

Hitna pomoć, Ilustracija
Milan Sabic/PIXSELL
31.01.2024.
u 09:23

Na mjestu događaja obavljen je očevid u suradnji sa stručnjakom za plinske sustave

Osječka policija izvijestila je da je 30. siječnja u 2:48 zaprimila dojavu da su četiri osobe zaprimljene u Klinički bolnički centar Osijek zbog trovanja plinom.

Provedenim izvidima utvrđeno je da su četiri osobe u stanu u Osijeku 29. siječnja između 21 i 22 sata otrovane ugljičnim monoksidom. Hitno su prevezene u KBC Osijek, a nakon pružene liječničke pomoći puštene su kući.

Na mjestu događaja obavljen je očevid u suradnji sa stručnjakom za plinske sustave. Nastavlja se daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti opisanog događaja, javlja osječka policija.

Inače, policija opetovano upozorava građane da budu oprezni tijekom sezone grijanja te navode da se u tom razdoblju povećava opasnost od požara, eksplozija i trovanja ugljičnim monoksidom (CO).

VEZANI ČLANCI:

– Plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenike, protočne bojlere) treba obavezno servisirati, a to trebaju činiti ovlašteni stručni serviseri jer će se tako povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Što se tiče dimnjaka, redoviti pregled potrebno je obaviti barem jednom godišnje, a njega također trebaju obaviti ovlaštene i stručne osobe, dok se izvanredni pregled dimnjaka treba provoditi prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva – upozorili su ranije iz policije.

VIDEO Autobus u centru Rijeke naletio na pješakinju

Komentara 1

Avatar Hazl113
Hazl113
11:28 31.01.2024.

E zato treba polako prelazit na struju. Danas je grijanje na struju jeftinije od plina i ono najbitnije, daleko sigurnija. imam čiste dokaze za to u našoj zgradi. Isti stanovi, na istoj strani svijeta, jedni imaju grijanje na struju, drugi na plin i jedino što im je zajedničko da imaju kombinirani štednjak na zdmni plin. Mjesečni račun je prvima 15% niži nego drugima i pritom se još ne računaju servisi i kontrole. To je budućnost kamo teži EU. A ovima kojima su neispravne plinmske instalacije, deleko naviše je problema sa ventilacijom i dimnjacima. Rjeđe sa uređajima.Nije bojler kriv ako dimnjak ne vuče kako treba a to je najčešće. kdo bojlera je samo bitno sa plamenik gori kako treba i tu ne treba svake godine servis, ali svake druge da i to obavezno. nakon dva čišćenja plamenika, treći put bi ga trebalo zamijenit, ali tko to radi, nitko, jer je skupo. Plamenik se počinje štopat ali i kao takav nije toliko opasan, ako je dimnjak ispravan. Masa ljudi u privatnim kućama uopće ne zove dimnjačare, a to bi trebala biti obveza. I zgradama je druga priča. 3 puta godišnje se provjeravaju dimnjaci koje se plaća iz pričuve, tako da je šansa skoiro nikakva da je uzrok trovanja dimnjak. Ono što se zna desit, mada jer jako rijetko da veća ptica padne u dimnjak poput goluba ili grlice i eto ti problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije