Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijete joj

Talibani: Ako dobijemo novu priliku, sigurno ćemo ubiti Malalu

Malala Yousafzai (1)
Reuters/Pixsell
07.10.2013.
u 09:46

Pakistanka (16) koju su teško ranili prošle godine i koja sada živi u Ujedinjenom Kraljevstvu među glavnim je favoritima za Nobelovu nagradu koja će se dodijeliti u petak.

Shahidullah Shahid, glasnogovornik pakistanskih talibana rekao je da će talibani Malalu Jusufzai, 16-godišnju Pakistanku koju su teško ranili prošle godine, ponovno pokušati ubiti ako dobiju priliku.

– Prihvatila je da je napala Islam pa smo je pokušali ubiti i ako dobijemo novu priliku, sigurno ćemo je ubiti i zbog toga ćemo biti ponosni. Islam zabranjuje ubijanje žena, osim onih koje pružaju potporu nevjernicima u njihovu ratu protiv naše religije – kazao je glasnogovornik talibana Shahidullah Shahid, prenosi  Sky News.

Pakistanka koja sada živi u Ujedinjenom Kraljevstvu među glavnim je favoritima za Nobelovu nagradu. Dobitnik će biti proglašen u petak, a u intervjuu za BBC Malala je kazala kako će, ako dobije Nobelovu nagradu za mir, to biti velika prilika za nju, ali nije važno ni ako je ne dobije.

Moj cilj nije dobivanje Nobelove nagrade za mir, moj cilj je mir i obrazovanje za svako dijete, rekla je Malala.  

>> Vođa talibana pisao: Malala, evo zašto smo pucali u tebe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije