Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fimi media

Tvrdi da nije znao kako u torbi nosi 300.000 € za BMW

Ivo Sanader
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/3
19.12.2012.
u 12:06

U HDZ-u je odjednom postalo jako bitno da se riješe vozila. BMW je dao ponudu za otkup oba vozila. Odnio je Jarnjaku, on je potpisao, a ja faksirao u Njemačku, posvjedočio je Miroslav Grgić

Taman kada se pomisli da su se čule sve moguće i nemoguće stvari o tome kako se pod Ivom Sanaderom i HDZ-om vladalo Hrvatskom, pojavi se netko s još nevjerojatnijom pričom.

Barišićev prijatelj

A jedan od takvih bio je Anđelko Gavranović, dugogodišnji prijatelj Mladena Barišića, koji je u srijedu sjeo na klupu za svjedoke zagrebačkog Županijskog suda u nastavku suđenja optuženima za aferu Fimi media.

Ispričao jednu uistinu nevjerojatnu priču o tome kako je 2004. godine prešao nekoliko državnih granica, noseći torbu u kojoj je bilo 300.000 eura, a da nije, kako je kazao, ni znao što u njoj nosi!? A to što je nosio bio je novac za blindirani BMW koji je stranka kupila Sanaderu, a novac kojim je kupnja automobila financirana, prema optužnici, potječe iz stranačkih crnih fondova.

Da sve bude do kraja nevjerojatno, torbu sa 300.000 eura Gavranoviću je u hodniku središnjice HDZ-a predao Barišić, da bi je Gavranović koji dan poslije predao nepoznatom čovjeku u središnjici BMW-a u Münchenu, pritom, kako je kazao, ne potpisavši nikakvu potvrdu o primopredaji!?

– Tek kada sam došao na blagajnu i predao im torbu, vidio sam da je unutra 300.000 eura. Oni su mi kopirali putovnicu, a ja sam obavijestio Barišića da sam torbu predao – kazao je svjedok.

Jednako zanimljivo bilo je i svjedočenje Miroslava Grgića, zaposlenika Tomić BMW-a, koji je, među ostalim, otkrio i da je svojedobno iz njihova servisa bio ukraden BMW, registriran na HDZ, kojim se koristio Sanader. Koliko se moglo razabrati iz Grgićeva iskaza, riječ je o prvom od tri BMW-a, koji se provlače kroz optužnicu u Fimi mediji, odnosno o onom koji nije bio blindiran. A kad je o tim blindiranim vozilima riječ, svojevrstan nalog za njihovu nabavu Grgić je dobio od Barišića, koji ga je zbog nabave tog vozila pozvao na sastanak u Carinu.

Kupuje stranka

– Kako ja o sigurnosnim postavkama takva automobila nisam ništa znao, pozvao sam kolegu iz Njemačke koji se bavio samo prodajom blindiranih vozila. Blindirano vozilo kupovala je stranka, a iako se to nije izravno spominjalo, sve je upućivalo da ga kupuju za Sanadera. Pitao sam Barišića: kako će se vozilo platiti, a on mi je odgovorio: “Izvana, gotovinom”. To mi je bilo čudno pa sam mu nakon nekoliko dana rekao da je najbolje da HDZ direktno napravi narudžbu s BMW-om u Njemačkoj, što su i učinili – kazao je svjedok.

Kazao je zatim kako ne zna je li i kako je taj automobil plaćen, no “zna da BMW nikome na svijetu ne isporučuje neplaćeni automobil”, pa pretpostavlja da je vozilo bilo plaćeno jer je isporučeno. Grgić je zatim ispričao i priču o drugom blindiranom BMW-u, odnosno kako su iz HDZ-a tražili da se postojeći 2008. zamijeni novim identičnim automobilom. No problem je nastao kada se doznalo da je prvo vozilo oštećeno u nesreći te kada je cijela priča izašla u javnost.

– Kontaktirao sam s Ivanom Jarnjakom, kojeg je zanimalo može li se vozilo otkupiti. Rekao sam da zovu tvornicu jer mi to ne možemo napraviti. Kada je Barišić ponovno zbog toga zvao, već sam bio pomalo iznerviran jer sam otkup tog vozila na našem tržištu mogao ponuditi samo kriminalcima, što mi nije padalo na pamet. Na koncu je s BMW-om dogovoren otkup obaju blindiranih vozila, ali po manjoj cijeni od one za koju su kupljeni – kazao je svjedok.

>>Sanaderu pozlilo, prebacili ga u zatvorsku bolnicu

Komentara 1

Avatar pupoljak
pupoljak
13:04 19.12.2012.

I sad gospon " ne bi se štel mešat" ne zna ništa, ništa čuo, ništa vidio, pojma nema ..... Domeka fino uživa nakon mukotrpnog rada,a sve to iz ljubavi prema domovini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije