Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgođeno ročište

Sanaderu pozlilo, prebacili ga u zatvorsku bolnicu

'16.12.2011. Remetinec,Zagreb- Bivsi predsjednik Vlade RH i Predsjednik HDZ Ivo Sanader izlazi iz pritvora u Remetincu. Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
Foto: Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
1/9
Autori: Ivana Jakelić, Sonja Hoffman
18.12.2012.
u 09:46

O kakvim je točno zdravstvenim problemima riječ, za sada nije poznato, no nakon što je bio izručen iz Austrije, Sanader je bio hospitaliziran zbog problema sa srcem

Ivo Sanader zbog zdravstvenih problema jutros nije dovezen iz pritvora u Remetincu na zagrebački Županijski sud, a sudsko vijeće prije početka rasprave telefonski je obaviješteno da Sanader nije sposoban nazočiti današnjoj raspravi.

Isto tako iz zatvora su obavijestili sud da će Sanader biti premješten u bolnicu za osobe lišene slobode.

O kakvim je točno zdravstvenim problemima riječ, za sada nije poznato, no nakon što je bio izručen iz Austrije, Sanader je bio hospitaliziran zbog problema sa srcem. Zbog Sanaderovih zdravstvenih problema današnja je rasprava o aferi Fimi media odgođena.

Podsjetimo u kolvozu 2009. godine Ivo Sanader hitno je hospitaliziran u zagrebačkoj zaraznoj bolnici ‘ Dr. Fran Mihaljević”. Dijagnosticirana mu je teška obostrana upala pluća, pa je iz zarazne bolnice prebačen na intenzivnu njegu bolnice za plućne bolesti na Jordanovcu. Naime, zbog upale, unatoč antibiotskoj terapiji, imao je problema s disanjem pa su ga liječnici priključili na aparate. Iako se tada špekuliralo o raznim uzrocima ovako rijetke i teške upale pluća iz liječničkih krugova se doznaje da je upalu zaradio ljetujući na svojoj jahti Malo vitra.

Nakon što je 2010. godine završio u pritvoru i izgubio 20 kilograma često je posjećivao liječnike i obavljao pretrage kako u KBC-u Zagreb, tako i u poliklinici Medikol. S obzirom na iznimno loš izgled bivšeg premijera, te činjenicu da službenih informacija o njegovu zdravstvenom stanju nije bilo, špekuliralo se da ima bolest gušterače, pa čak i rak. Na kraju se u srpnju 2011. ispostavilo da je nakon ozljede noge u austrijskom pritvoru došlo do komplikacije poznate pod nazivom Sudeckov sindrom koji često može rezultirati i potpunom neupotrebljivošću zahvaćenog uda, pa je bivši premijer tjednima odvođen na terapije.

U listopadu iste godine Sanader se tijekom suđenja požalio i na probleme sa srcem, a nakon pregleda na kardiologiji KBC-a Zagreb nije mu utvrđeno suženje krvnih žila, te nije bilo potrebe za ugradnjom stenta. Ipak, potvrđeni su problemi s nepravilnim radom srca, povišenim tlakom, te poremećajem metabolizma masnoća, koji uz druge, dodatne faktore kao što su dob, obiteljska anamneza i spol predstavljaju rizične faktore koronarnog zbivanja.

>> Mihanović Sloković: Rekli ste mi da suzim iskaz. Ona: Ovo je škandal!

Ključne riječi

Komentara 87

JA
james49
11:17 18.12.2012.

Valjda bila teška večera pa ga ubio gastritis.

Avatar kilo
kilo
11:17 18.12.2012.

Dajte čovjeku da vidi kako Slovenija grca u problemima i neredima mož bit da mu se popravi stanje.

MC
mcmarko
10:31 18.12.2012.

nek sada pozovu jacu umjesto njega da ga zamijeni na optuženičkoj klupi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije