Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
apel za dijalog

Sutra novi prosvjed u Vukovaru: Slavonija srcem za Vukovar

ćirilica, vukovar
Goran Ferbežar/Pixsell
13.09.2013.
u 15:29

Prema informacijama iz Stožera, mirni prosvjed počinje u 12 sati, a okupljanje je na parkiralištu hotela Dunav

Slavonija srcem za Vukovar, naziv je prosvjednog mimohoda koji se u organizaciji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara održava sutra u Vukovaru. Prema informacijama iz Stožera, mirni prosvjed počinje u 12 sati, a okupljanje je na parkiralištu hotela Dunav.

– Na početku skupa predviđeno je intoniranje hrvatske državne himne kao i minuta šutnje u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile. Obratit ćemo se kratko prisutnima, a potom ćemo formirati kolonu i uputiti se prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata gdje ćemo odati počast onima koji su bolji od nas – rekao je Vlado Iljkić, koji je u Stožeru zadužen za pravna i temeljna pitanja. Kolona će proći i pored nekoliko postavljenih dvojezičnih ploča pa je Iljkić izrazio nadu da će se svi sudionici ponašati dostojanstveno i u skladu s trenutkom te pokazati moralnu i etičku dimenziju svakoga tko nosi Vukovar u srcu.

– Apeliramo na ostatak drage nam domovine, neka s nama budu u molitvi, neka se krunica moli ustrajno, slušajući apele za mir i dijalog. Izvjesite stjegove na pročelja, neka tamo ostanu dok Vukovar ne proglase mjestom posebnog pijeteta – navode iz Stožera koji je proteklog tjedna organizirao niz aktivnosti u naseljima oko Vukovara (Bogdanovci, Lovas, Berak, Ilok) gdje su također organizirana okupljanja i prosvjedne šetnje. Komentirajući sutrašnji prosvjedni gradonačelnik Vukovara Željko Sabo rekao je samo kratko kako očekuje da prosvjed prođe kao i sve ostalo. Komentirao je i informaciju da je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko 2010. godine podržavao uvođenje dvojezičnosti u Vukovar.

– Sve je to poznato bilo i meni i mnogima koji su to željeli znati. To je apsolutno poznata informacija. Pitanje je samo je li netko zaboravan ili koristi Vukovar za dnevnopolitičke svrhe ili možda za duže političke akcije. Pustite Vukovar da ide svojim putem, putem mira, oporavka i tolerancije. Nemojte ponovno za svoje osobne političke interese koristiti Vukovar. Nađite neki drugi razlog ili čekajte izbore. Nemojte biti toliko nestrpljivi da dođete na vlast – rekao je Sabo.

>>Vlada i Stožer ne žele za Josipovićev stol

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije