Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVANREDNO OKUPLJANJE
Povratak na članak

Orban je 'slomljen': Postignut dogovor koji bi mogao promijeniti tijek rata u Ukrajini

U Bruxellesu je u četvrtak ujutro započeo izvanredni summit Europskog vijeća, a oko 11:30 objavljeno je da je slomljeno protivljenje mađarskog premijera dugoročnom financiranju Ukrajine s 50 milijardi eura.

Komentari 100

Avatar Heisenberg
Heisenberg
12:22 01.02.2024.

EU se pretvorila u najnižeg slugu Amerike. Ovi izazvali rat i sada cijeli teret porušene Ukrajine prebacili na EU koja nema ni jednoga političara da odbaci podlu američku politiku. Gospodine Tusk, izabrani ste prevarom i malverzacijama, kao i vaš gazdaa u Americi prije četiri godine. Orbanu svaka čast, sigurno je dobro naplatio ovo "jedinstvo" EU, naravno nas hrvate se tu ništa nije ni pitalo niti smo bili na tome sastanku. Naše je bilo da se na završnoj sjednici digne ruka. Ni tih 50 mlrd ništa neće promijeniti, i Ukrajinu će na životu držati samo vanjska pomoć, a svake godine bit će sve razorenija, ako prije toga ne skinu s vlasti propalog egocentričnog glumca.

VL
Avatar papigagolog
papigagolog
12:21 01.02.2024.

Znači, uskoro će protuofenziva?

VL
MA
marsalka
12:23 01.02.2024.

Prije nekoliko dana Ameri izjaviše da će se spasiti dio Ukrajine. Čemu sipanje ovih milijardi?

VL
HA
Haha
12:35 01.02.2024.

Boze sacuvaj, nitko ne prica o miru, samo se pumpaju milijarde u oruzje i rat. Umjesto u izgradnju, bolje mirovine i bolji zivot ljudima.

VL
Avatar Utero
Utero
12:40 01.02.2024.

Sad smo nagrbusili. Pedeset milijardi € trebaju uplatiti sve članice. Naravno i RH da bi od toga poklonili 17 milijardi. Dosadašnja inflacija je načiji kašalj naspram koja nas čeka ako ne i recesija. Preplaviti će ukrajinski proizvodi iz poljoprivrede naročito žitarice. Najgore je što će se AP hvalisati, a u Ukrajini cvijeta korupcija.

VL
PM
Pionir_Mali
12:27 01.02.2024.

Tisuću traktora i tisuće poljoprivrednika iz cijele Europe stiglo je u Bruxelles na veliki prosvjed koji je počeo u 12 sati.Dok su čelnici EU-a na summitu, poljoprivrednici vani pale slamu, gume i druge materijale, trenutno se vode i sukobi s policijom koja pokušava spriječiti poljoprivrednike da priđu Europskom parlamentu.

VL
GO
goran2hr
12:02 01.02.2024.

Kojih crnih 50 milijardi €? Ne trebaju nam poskupljenja i inflacija. Orban čuva i naše novce.

VL
ZV
zvonimirkraljic98
10:22 01.02.2024.

Da, nakon Orbánove "Fuck the EU" ista je očito u nevolji. S istim "vođama" koji su izgubili nemoguće, ali s našim svježim novcem umjesto mira, traže vojnu pobjedu protiv nuklearne sile. Obrana? Nemojte, molim Vas...

VL
Avatar comandante
comandante
12:14 01.02.2024.

kakvi su to likovi...strašno, umjesto da rade na uspostavi mira, dijalogu, oni su se pretvorili u američke slugane, poslušnike... financiraju najkorumpiraniju državu u Europi, primaju je u EU!!! Strašno...iako je svejedno jer će se EU svakako uskoro raspasti. Niakda Europa nije imala ovako jadne, bezvezne, bezkarakterne likove, nikada...

VL
PR
prajdali100
12:01 01.02.2024.

Orban je sigurno nešto iskamčio za Mađarsku.Pitanje je samo što ?

VL
Avatar Dalmatinka*
Dalmatinka*
12:25 01.02.2024.

50 milijardi za Ukrajinu?...ovdje na Zapadu javljaju na vijestima da su u Francuskoj i Njemačkoj poljoprivrednici na koljenima dovedeni do suicida...prosvjedi u Parizu i Berlinu su ono što vidimo, ali iza toga se događaju samoubojstva poljoprivrednika koji više ne mogu prehraniti sebe i svoje obitelji. Poljoprivreda kao primarna i temeljna gospodarska grana je uništena zbog ovog rata u Ukrajini. U Bruxellesu nešto jako smrdi...žrtvuju vlastite građane u Europi za čiji interes?

VL
TU
TutoBruto
13:01 01.02.2024.

Amerikancima i Rusima, Europa je poligon igre. NATO je osnovan da drzi Ruse van, Amerikance unutra, a Njemce dolje. Americi interes nije ujedinjena vec razjedinjena Europa. Pojedinacne zemlje u smislu ekonomije i vosjke ne mogu se mjeriti sa SAD, ali zajedno mogu i to SAD ne zeli i radi u smjeru da razjedini Europu. U sklopu toga ne dopusta EU da ima svoju vojsku te potice i financira desno orijentirane stranke koje se baziraju na euroskepticizmu. U klopu te politike poticu imigraciju u EU stanovnista koje ne kompatibilno sa EU vrijednostima u cilju destabilizacije EU. Sjeverni Tok razoren je od strane SAD. SAD je podupro izlazak UK (Brexit) i predlozio trgovinski ugovor za kompenzaciju gubitka trzista EU, dok je EU nametnuo sankcije u trgovini. Rat u Ukrajini orkestriran je i potaknut sa strane SAD, kako bi se EU destabilizirala. SAD najvise zaraduje od rata kroz plin i oruzje. Cim je Njemac jaci od UK i USA, oni ce sve ucitinit da drze Njemce (EU) dolje i Ruse van. Novac koji se daje Ukraijini je beskoristan i protiv koristi EU. Daje se na pritisak SAD koji zeli sto vise udaljiti EU od Rusije tako da postigne sto vise tocaka razdora.

VL
RE
redalert
11:51 01.02.2024.

Kao razmažena djeca kojima su Evropu bogati roditelji kupili kao igračku.

VL
BI
billynik
12:58 01.02.2024.

Što vam je malo mrtvih Ukrajinaca i Rusa pa treba još nekoliko stotina tisuća?

VL
Avatar IvanR
IvanR
12:30 01.02.2024.

Jadni Ukrajinci

VL
DU
Deleted user
12:49 01.02.2024.

Možda bi i pomogao taj novac da 90% ne završi u privatnim rukama kojekakvih oligarha. A nafta i plin iz Rusije i dalje ide preko Ukrajine na zapad , prvenstveno Slovačku Mađarsku, dok Bugari dobivaju plin preko Turske, članice NATO-a. Ništa se neće bitno promijeniti na terenu, osim stotina tisuća mrtvih s obje strane. Taj rat može trajati još godinama.

VL
Avatar Striborski
Striborski
13:25 01.02.2024.

Nije Orban slomljen nego je nešto dobio. Što, to ćemo jednom doznati u TV kalendaru. :) Taj novac neće donijeti promjenu na bojišnici, ali će se sigurno netko njime okoristiti. Tko, i to ćemo jednom vidjeti u TV kalendaru. Jedino što sa sigurnošću možemo reći da Europa sve više trpi - prosvjedi poljoprivrednika diljem EU. Onima koji to možda ne shvaćaju ili drže to nebitnim, to su ljudi koji proizvode hranu koju svaki dan stavljamo na stol. Pratimo dalje sa zanimanjem. ;)

VL
Avatar romtailor
romtailor
12:19 01.02.2024.

super je znati da živimo u varšavskom paktu 2.0

VL
Avatar Zgubider..
Zgubider..
13:05 01.02.2024.

Jedino riješenje ovog rata je pustiti Rusima ove četri pokrajine i odustajanje Ukrajine od NATOa. Zauzvrat Rusi trebaju priznati pravo Ukrajine da uđe u EU...

VL
DU
Deleted user
13:24 01.02.2024.

Muči me što je Orban naplatio svoju podršku. Mi imamo ogromnih problema u zemlji i ne moramo uvijek sve podržavati, a da ne dobijemo nešto zauzvrat. To je politika. U politici nema ljubavi. Hoćemo li za naše stare ruske helikoptere dobiti nove? Svaka čast i slava Ukrajini, većina nas spaja kraj s krajem.....ima bogatih zemalja pa neka pomažu i ratuju

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.