Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bez dokaza'

Sud u Sisku oslobodio Srbe koji su pjevali četničke pjesme

Županijski sud u sisku (1)
Nikola Cutuk/PIXSELL
11.03.2013.
u 16:36

Optužene se teretilo da su u srpnju 2011. godine, tijekom zabave u mjesnom društvenom domu preglasno reproducirali glazbu neprimjerenog sadržaja, kojom se veliča srpstvo, četništvo, tzv. krajina i mržnja prema Hrvatima

Županijski sud u Sisku oslobodio je Vladu Vrgu (53) i njegovu suprugu Seku Vrgu (40), te Sinišu Damjanovića (22) iz sela Podgorje kod Vrginmosta oslobođeni su optužbe da su javno poticali na nasilje i mržnju, piše Slobodna Dalmacija. Protiv četvrtookrivljenog iz ove grupe Žarka Lapčevića (42) optužba je ranije povučena.

Optužene se teretilo da su u noćima sa 23. na 24. i sa 30. na 31. srpnja 2011. godine, tijekom zabave u mjesnom društvenom domu preglasno reproducirali glazbu neprimjerenog sadržaja, kojom se veliča srpstvo, četništvo, tzv. krajina i mržnja prema Hrvatima. Jozefa Džoja, Hrvatica iz Podgorja, čija je kuća pored društvenog doma prigovorila im je s prozora svoje kuće zbog preglasne glazbe neprimjerenog sadržaja, te je zvala policiju.

Taj potez naljutio je sudionike zabave te su se neki od njih okupili pred njenom kućom, prijetili joj i "psovali hrvatsku majku", vikali da ode iz srpske kuće u Bosnu iz koje je došla, da je ovo Srbija u kojoj Hrvati nemaju što tražiti.

Zbog ovog incidenta obitelj Džoja iselila je iz Podgorja u stan jednog obitejskog prijatelja u Vrginmostu.

Sutkinja koja je donijela oslobađajuću presudu, Melita Avedić, naglasila je kako je utvrđeno da su na zabavama u mjesnom domu u Podgorju puštane i neke pjesme neprimjerenog sadržaja, ali nije dokazano da ih je puštao drugookrivljeni Siniša Damjanović. Isto tako nije utvrđeno da je prvookrivljeni Vlado Vrga uopće bio na spornoj zabavi, a Seka Vrga viđena je jednom kada je donosila kolače.

Osvrčući se na prijetnje i psovke prema susjedi koja je prijavila slučaj policiji, sutkinja je rekla da se tu radi o "nekom drugom kaznenom djelu, prijetnji ili uvreda, a ne u okvir javnog poticanja na nasilje i mržnju kako su se teretili optuženi.

Zamjenik Županijskog državnog odvjetnika Marijan Zgurić najavio je žalbu na oslobađajuću presudu.

>>Slavili Badnjak pjevajući četničke pjesme u vožnji oko Vukovara

Komentara 8

BR
bronsky
17:44 11.03.2013.

eh što ti je privid moći, smiješno

MA
mazg93
17:44 11.03.2013.

Zlatno je pravilo. koliko dozvoliš, toliko će te drugi tlačiti, odnosno: koliko ti cijeniš sebe, toliko će te i drugi cijeniti. Nisu naš problem Srbi, oni su svi manje-više isti i kroz povijest uvijek isto misle i teže...Mi smo sami sebi neprijatelji. "Loši gospodari-dobre sluge"

OB
-obrisani-
17:11 11.03.2013.

Skandalozno... Sami vi idite njima na ruku dok narod ne poludi u hrvtaskoj... Do sad mirno promatra...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije