Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najmlađa na listi

Strelovit uspon: Umjesto Ingrid u Bruxelles ide Jakovinina supruga

Tihomir Jakovina, Sandra Petrović Jakovina,portal
Davor Puklavec/PIXSELL
14.03.2013.
u 11:54

U SDP-u je od 2006. godine, a javnosti je bila nepoznata dok nije ušla u Sabor i udala se za ministra Jakovinu

Iako je u SDP-u od 2006. godine, šira javnost za Sandru Petrović Jakovinu nije znala dok u prosincu 2011. nije ušla u Hrvatski sabor kao zamjena šefici Porezne uprave Nadi Čavlović Smiljanec ili do ove veljače kada se na iznenađenje mnogih udala za ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu.

Europsko iskustvo

Sandra Petrović Jakovina za tjedan dana napunit će 28 godina i najmlađa je kandidatkinja SDP-a za zastupnicu u Europskom parlamentu, postavljena visoko na toj listi koja će biti službeno objavljena u subotu. Iza njezina “strelovitog” napretka stoji puno rada u stranci i polagano napredovanje, kažu nam esdepeovci s kojima smo razgovarali. Ipak, mnogi sumnjaju da bi ona bila četvrta na listi za Europarlament da nije supruga Tihomira Jakovine, kojeg premijer još uvijek štiti iako ga istražuje Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zbog afere s vlasništvom nad tvrtkom koja nije plaćala poreze državi i koju nije prodao unatoč svojoj funkciji sve dok priča nije izbila u javnost. Navodno ulazak na listu može zahvaliti i činjenici da Tanja Vrbat i Romana Jerković ne mogu ići u EP jer SDP nema više nikoga iz osme izborne jedinice tko bi ih zamijenio u Saboru.

Stranački kolege Sandre Petrović Jakovine pak kažu da ima europskog iskustva te da odlično barata stranim jezicima pa uz engleski govori i njemački, talijanski, francuski i španjolski, što je stranci, nakon gafa s lošim engleskim Ingrid Antičević Marinović, iznimno važno. To svoje europsko iskustvo stekla je 2010. godine u Bruxellesu, gdje je tri mjeseca stažirala u tajništvu političke grupe socijalista i demokrata u Odjelu za vanjske parlamentarne poslove Europskog parlamenta – jedinici za proširenje i transatlantske odnose.

Iz odvjetništva u Sabor

Sandra Petrović Jakovina završila je Pravni fakultet u Zagrebu, nakon čega je 2010. godine počela raditi kao odvjetnička vježbenica u jednom zagrebačkom odvjetničkom društvu, u kojem je bila dok nije ušla u Sabor. Aktivna je u politici u svojoj rodnoj Pitomači, gdje je članica Predsjedništva općinske organizacije SDP-a Pitomača te predsjednica Nadzornog odbora SDP-a Virovitičko-podravske županije. Zahvaljujući tom angažmanu 2011. je na parlamentarnim izborima stavljena na osmo mjesto na listi Kukuriku koalicije u četvrtoj izbornoj jedinici. Od lipnja prošle godine članica je i Glavnog odbora SDP-a.

>>Odjednom mladenci: U Saboru čestitke mladoj SDP-ovki i ministru

Komentara 74

ZA
zaurto23
14:36 14.03.2013.

Staviti ovu priču u kontekst poziva tzv HNS samo svojim članovima da se jave na natječaj u muljanovičevo ministarstvo gospodarstva.......zar još ima ljudi koji dvoje o karakteru recentne vlasti ?

HA
harambasa
19:46 14.03.2013.

dno dna milanovicu!nepotizam je ono zbog cega je izmedju ostalog hdz izgubio izbore!

OB
-obrisani-
13:20 14.03.2013.

Evo koliko se struka cijeni i kakva su prava u Hrvatskoj.Najvjerojatnije ima i drugih SDP-ejaca koji su mozda i bolji od nje,ali njen muz je VLAST i po rodbinsko-partijskoj liniji ona ima prednost. Tko se bori protiv KORUPCIJE???? Sama je Kosorka bila za tu borbu i nitko vise!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije