Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG ZAKONA

Mesić ide na Ustavni sud: Ako me i oni odbiju, idemo na sud u Strasbourgu

Stjepan Mesić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
17.05.2016.
u 20:29

Valjda tamo Ivan Tepeš nema utjecaj, rekao je Mesić

Bivši predsjednik Stjepan Mesić rekao je za 24 sata da će od Ustavnog suda zatražiti ocjenu ustavnosti zakona o ukidanju njegova ureda, kao i da se primjena tog zakona zaustavi do konačne odluke suda. Mesić će zahtjev poslati dan nakon stupanja zakona na snagu.

- Zakon ima retroaktivno djelovanje i pisan je samo za jednog čovjeka. Ako me i Ustavni sud odbije, idemo na sud za ljudska prava u Strasbourgu. Valjda tamo Ivan Tepeš nema utjecaj - rekao je Mesić.

Na pitanje hoće li imati "rezervni položaj" u Ingri, gdje je predsjednik nadzornog odbora, ako bude morao napustiti ured, Mesić je odgovorio da će njegovo iseljenje potrajati zbog pravne borbe te da još može pomoći hrvatskim tvrtkama da dobiju poslove u inozemstvu.

- Sigurno neću posjed svog ureda oružjem braniti. Ja još čekam da me netko obavijesti i objasni zašto planiraju ukinuti ured bivšeg predsjednika – zaključuje Mesić.

>> Jedno je sigurno: Mesić želi zagorčati život Mostu i HDZ-u

>> Budući da postoje snage koje me žele ponovno u politici – imat će me

Komentara 83

Avatar germanikus
germanikus
20:45 17.05.2016.

Zašto ovom liku ne daju jednu sobu u Jankomiru pa neka od tamo vlada!

BR
braveheart11
21:18 17.05.2016.

Mesicu slika i prilika si svih nevladinih udruga. Zivis na grbaci svih nas.

KU
kunigunda
20:54 17.05.2016.

ured je moj , ured je moj dreči ovaj bradati lik ja sam pobjedio ,ja sam pobjedio dreči milanović poslije izbora isuse koja je to žilava volja za hrvatske kune kako ih obožavaju ne smeta im što je pavelić krstiokrstio kune još više vole one raznorazne pogodnosti života na grbači hrvatskog naroda hej bradati nije to ured koji je tvoj tata kupio to si dobio za izdaju to ti je bila nagrada , to ti je kao da vi jugoslaveni tražite jugozastavu i nosate ju hrvatskom i kad vam policija oduzme idete se žaliti europi daj otiđi kao čovjek ako već nisi živio kao čovjek dosta je ovom napaćenom narodu udbaša koji stalno trebaju još,još ,još

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije