Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan nakon presude

Sreću zbog Čermaka kvari tuga zbog presuda Gotovini i Markaču

čermak
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
16.04.2011.
u 13:07

Ako Čermak nije griješio, kako su oni?, pitanje je koje si postavljaju generalovi sumještani

KRAPINSKE TOPLICE – Dan nakon presude generalima i jutro nakon povratka oslobođenog generala Ivana Čermaka u Kloklovec kod Krapinskih Toplica ispred ulaza na njegovo imanje bilo je mirno. Kod ograde smo zatekli čuvara koji čuva imanje i dvorac, a u generalovo dvorište i iz njega kroz nekoliko je sati prošlo tek par automobila, vjerojatno prijatelja obitelji ili rodbine.

Ivan Čermak jutros je otišao u Zagreb na sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor i braniteljima. U Krapinskim Toplicama pak vlada podvojeno raspoloženje - Čermakovi sumještani uglavnom su istog mišljenja, odnosno sretni što je Ivan Čermak oslobođen, no ogorčeni i tužni zbog presuda generalima Gotovini i Markaču.

– Ivana Čermaka poznajem, sretna sam što je oslobođen, što se mogao vratiti kući, jer je dobar čovjek, puno je dao za naše mjesto, školu i crkvu, mislim da bi svi trebali slaviti njegov povratak. No zato sam tužna zbog druge dvojice generala, ako Čermak nije griješio, kako su oni?Jučer sam plakala zbog generala Gotovine, nisu to zaslužili. Nadam se da će se stvari popraviti, presuda još nije pravomoćna, da će biti poništena i da će i oni biti oslobođeni – rekla je Đurđa Zaić iz Krapinskih Toplica.

Njeno mišljenje dijeli i Slavko Jagarić, koji napominje da je Ivan Čermak učinio mnogo dobra za Krapinske Toplice.

– Ni drugi generali nisu ništa krivi, Hrvatska će nastradati zbog toga što se događa, svi su trebali biti oslobođeni. Sad imamo tu svoju zemlju, zar oni moraju zbog toga nastradati – pita se Antonija Kunštek, koja je zadovoljna što je general Čermak slobodan. I Franjo Rasonja kaže da sreću zbog oslobađanja Ivana Čermaka kvare presude Mladenu Markaču i Anti Gotovini, kojima je po njegovom mišljenju nanesena velika nepravda, a istog su mišljenja i drugi mještani Krapinskih Toplica.

Ključne riječi

Komentara 8

MI
mica1111
15:50 16.04.2011.

...ratni profiter...

BI
bigred1
20:37 16.04.2011.

MRx..daj se potrudi i napiši koliko?nedužnih ljudi je nastradalo zbog katoličke crkve. inače nimalo ne odobravam britanski ili bilo čiji kolonijalizam. i sada imamo kolonijalizam, samo što je financijski. zna li tko čime se prije rata bavio čermak?

ΜΙ
Μιχαήλ
13:22 16.04.2011.

Velika Britanija je zemlja nastala na masovnim ubojstvima, silovanjima, genocidu i istrebljenju malih naroda! Najpoznatiji zločini Velike Britanije kroz stoljeća: - Krvava povijest trgovine robljem, genocid, istrebljenje i masovni zločini protiv čovječnosti počinjeni nad narodima Afrike, - Masovna ubojstva civila,tva civila, masovna silovanja, mučenja, palež, na području kolonija Velike Britanije, - Za vrijeme britanske vladavine na Bliskom istoku u 1920-ih i 30-ih, posebno u Iraku, počinjeni su brojni ratni zločini, uključujući paljenje sela i gađanje civila, Winston Churchill se čak zalagao za korištenje novih oružja \" kao eksperiment protiv neposlušnih Arapa \". Churchill je shvatio taktičke prednosti kemijskog oružja, zalažući se za uporabu otrovnih plinova na \"neciviliziranim plemenima\" - Krvava nedjelja, bio je dan nasilja u Dublinu 21. studenog 1920, britanske snage su počele pucati u gomilu, ubivši četrnaest civila. Te večeri, Britanci su tri zatvorenika IRA-e u Dublinu brutalno pretukli i ubili , navodno dok su pokušavali pobječi, -\'\'Black i tans\'\', bilo je jedno od dva novo regrutira tijela, sastavljeno uglavnom od britanskih veterana 1. svjetskog rata, oformljeno kao privremena postrojba (1920 – 1921) za suzbijanje revolucije u Irskoj. Iako službeno djeluje protiv Irske republikanske armije, ta je postrojba postala čuvena po svojim brojnim napadima na irsko civilno stanovništvo. - bombardiranje civilnih područja u Drugom svjetskom ratu, Kraljevsko Zrakoplovstvo Velike Britanije (RAF) odgovorno je za ubijanje: - Oko 50 000 civila u Hamburgu (Njemačka), - 18.000 civila u gradu Pforzheimu (Njemačka), - 22,700 - 25,000 civila u Dresdenu (Njemačka) - zapovjedništvo britanske vojske stacionirano u Austriji, zanemarilo je Ženevsku konvenciju predavanjem Hrvata Titovim komunističkim snagama, koje su pak ubile najmanje od 12.000 do 15.000 civila, hrvatskih vojnika i redovite vojske. Britansko zapovjedništvo, bilo je dobro informirano o svemu što se događa s hrvatskim zarobljenicima nakon predaje Titovim partizanima, ali su i dalje nastavili s procesom predaje Hrvata partizanima. - veliki broj kaznenih djela od strane britanskih vojnika u Iraku i Afganistanu Navedeni zločini počinjeni od britanskih vlasti kroz stoljeća, samo su najpoznatiji primjeri kontinuirane genocidne politike, ali stvarni razmjeri zločina počinjenih od strane britanskih vlada su mnogo veći i također uključuje svrgavanje legalno izabranih vlada u zemljama trećeg svijeta, ubojstva neželjenih stranih političara, poticanje lokalnih ratova, podržavanje totalitarnih režima, višetoljetno pljačkanje kolonija itd. SPOMENUTI ZLOČINI NIKADA NISU SANKCIONIRANI, također ne postoje ni najmanja naznaka žaljenja Britanskih vlasti, ali najtužnije je to što prosječan Britanac zna malo ili ništa o tim stvarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije