Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preokret na pomolu

Srbija odustaje od procesuiranja Tihomira Purde?

Purda (1)
Foto: VL
1/3
09.02.2011.
u 22:49

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović na Osječkoj televiziji prenio je riječi srbijanskog predsjednika Borisa Tadića

U razgovoru za Osječku televiziju predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović rekao je da poslije razgovora sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem postoje naznake da bi Srbija mogla odustati od procesuiranja slučaja vukovarskog branitelja Tihomira Purde.

– Predsjednik Tadić upitao me je li se uistinu političko stanje u Hrvatskoj radikaliziralo zbog zadržavanja gospodina Purde u pritvoru u BiH. Odgovorio sam da jest, da su napetosti pojačane i situacija zabrinjavajuća. Na to mi je predsjednik Tadić rekao da Srbija neće inzistirati na procesuiranju gospodina Purde i njegovu izručenju Srbiji, pokaže li se da protiv njega nema drugih dokaza osim izjava zatvorenika danih u strahu za vlastitu sigurnost. Ako je riječ samo o svjedočenju pod prisilom, ili Purdinu priznanju danom u strahu od zlostavljanja o kojem je govorio na sudu u BiH, to nisu relevantni dokazi i Srbija neće samo na temelju njih tražiti izručenje – rekao je Stanimirović u emisiji koju je vodio Goran Flauder.

Razgovor Stanimirović – Tadić vodio se u Beogradu gdje je srbijanski predsjednik okupio predstavnike srpske manjine iz okolnih zemalja radi dogovora o predstojećem popisu stanovništva koji se u Hrvatskoj provodi u travnju ove godine.

Komentara 127

CV
cviki
23:12 09.02.2011.

Kaj ima stanimirović prenositi takve vijesti,neka Tadić dopuže u Hrvatsku i neka se izvine.

KU
kumajela
23:12 09.02.2011.

Jura Misliš li na onog ministra kulture (Biškupića) koji je Jugoslovenki Snježani Kordić omogućio da objavi knjigu u kojoj negira postojanje hrvatskom jeziku?

OB
-obrisani-
22:59 09.02.2011.

Naravno da odustaje...tvrdio sam prije par dana da ce se tako zavrsiti..BRAVO VLADA....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije