Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
terapija

Špremu bolje, nalazi pretraga odredit će nastavak liječenja

boris šprem
Patrik Macek/PIXSELL
Autor
Sonja Hoffman
25.09.2012.
u 19:04

Nakon terapije citostaticima Špremu se stanje poboljšalo pa je prebačen na odjel, gdje se obavljaju dodatne pretrage

Zdravstveno stanje Borisa Šprema, drugog čovjeka u državi, koji je zbog zloćudnog multiplog mijeloma na liječenju u američkom MD Anderson Cancer Centru u Houstonu, nešto je bolje. Naime, nakon što je zbog pogoršanja stanja u četvrtak Šprem bio prebačen na intenzivnu njegu, u ponedjeljak je vraćen na odjel. Američki su liječnici proteklog tjedna novim eksperimentalnim lijekom kyprolisom pokušali zaustaviti napredovanje bolesti, no lijek nije djelovao, pa su nastavili agresivnom terapijom citostaticima i zračenjem.

>>Borisu Špremu pogoršalo se stanje, prebačen je na intenzivnu

Liječnici kažu da je zdravstveno stanje Borisa Šprema sada nešto bolje, no pitanje je hoće li njegov iscrpljeni organizam izdržati takvo liječenje. Stoga će se, kažu, obaviti dodatne pretrage, pa i snimanje MR/PET skenerom, koje će liječnicima pomoći da odluče o terapiji i nastavku liječenja. Prema posljednjim informacijama, Špremu se zloćudna bolest nije zadržala samo na kostima nego je metastazirala i drugdje po tijelu, pa i plućima. Podsjetimo, zaustavljanje progresije bolesti i snižavanje broja malignih stanica u tijelu preduvjet je da Šprem počne liječenje bolesti transplantacijom koštane srži.

Nakon pogoršanja bolesti u četvrtak u Ameriku je otputovao Špremov sin Damjan, a doznajemo da je u SAD nedavno otišla i supruga Jasenka.

Komentara 2

DM
dominator_milanovic
19:43 25.09.2012.

uf, bas su ovo bitne vijesti...

DU
Deleted user
20:01 25.09.2012.

spremu placa croatia osiguranje boravak u americkoj bolnici dok se za curicu mole dobrodusnici da moze otici na operaciju u inozemstvu. nije vam neka drzava...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije