Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sabor: stabilno je

Borisu Špremu pogoršalo se stanje, prebačen je na intenzivnu

boris šprem
PIXSELL
Autor
Sonja Hoffman
20.09.2012.
u 21:33

Tijekom dana zbog komplikacija u liječenju predsjednik Sabora Boris Šprem prebačen je na odjel intenzivne skrbi

Zdravstveno se stanje Borisa Šprema, drugog čovjeka u državi, koji je krajem kolovoza otišao na liječenje od zloćudnog multiplog mijeloma u MD Anderson Cancer Center u Houstonu pogoršalo.

Zbog komplikacija u liječenju Šprem je tijekom dana, kaže se u priopćenju iz Ureda predsjednika Sabora, prebačen na odjel intenzivne skrbi, no stanje mu je stabilno i nije životno ugrožen.

Naime, liječnički tim MD Anderson Cancer Centera zaključio je da nakon prvog tjedna primjene eksperimentalne terapije liječenja multiplog mijeloma nalazi upućuju na progresiju bolesti.

>>Ciklus terapije stoji 9950 $, a dan boravka u Houstonu oko 1500 $

– Zbog pogoršanja općeg stanja te naglog širenja bolesti potrebno je provesti intenzivne mjere liječenja uključujući i intenzivnu citostatsku terapiju i zračenje, a u ovoj fazi bolesti transplantacija koštane srži nije terapijska opcija – navodi se dalje u priopćenju.

Podsjetimo, Špremu se godinu dana nakon prve dijagnoze, u lipnju, zloćudna bolest vratila u za naše liječnike nepoznatom i divljem obliku pa je s liječenja u KBC-u Zagreb poslan na pretrage u SAD. Liječnici su tamo trebali utvrditi gensku ekspresiju Špremove bolesti i prema tome odrediti terapiju koja bi mu pomogla da se broj malignih stanica u njegovu organizmu smanji kako bi dobio priliku za transplantaciju koštane srži. Nakon provedenih pretraga nagađalo se da američki liječnici Špremu daju novi eksperimentalni lijek za tu bolest Kyprolis koji je američka agencija za lijekove odobrila prije nekoliko mjeseci.

>>Hoće li carfilzomib, novi lijek za mijeloblastom, pomoći B. Špremu?

Ključne riječi

Komentara 66

ME
Meraxes
09:18 21.09.2012.

Dobro, zar mi stvarno svaki dan moramo čitati ovome čovjeku kao da nitko drugi nije bolestan? Svake godine od raka u Hrvatskoj umre oko 800 žena, da li o njima pišete srcedrapajuće članke? Tko je ovaj čovjek i po čemu je bitan? Je li to kakav kardiokirirg ili znanstvenik koji nam je svima popravio kvalitetu života ili pak politički poslušnik koji kad umre, desetorica čekaju da zaskoče na njegovo mjesto? Isto tako boli me kita i za zdravstvene probleme Šeksa, Bebića, Milanovića, Čačića i sličnih mlatimudana koji već 20 godina uživaju sve moguće beneficije, a narod iz dana u dan sve teže živi. Prošečite malo po hrvatskim bolnicama, siguran sam da ima i dirljivijih priča od ove "i bogati plaču". Nedavno je umro Neil Armstrong, čovjek koji je prvi kročio na Mjesec, ako smo njega preboljeli budemo valjda i ovoga.

KR
kraljzvonimir
09:25 21.09.2012.

Drž se majstore...izdrži

Avatar mjurisi2
mjurisi2
09:06 21.09.2012.

Kada je bolest u pitanju svakome na ovome svijetu želim ozdravljenje ali je žalosno da u našoj domovini nismo svi isti političari se liječe gdje god požele o trošku Hrvatskih žitelja a običan puk se ne može liječiti niti u Hrvatskoj jer nema za participaciju zato da sam političar liječio bi se kao i moj narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije