Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zračna luka Zadar ne gubi međunarodni status, ali ni sporno križanje

Spoj avionske piste i ceste bit će zatvoren samo ljeti?!

Zemunik
Dino Stanin/Pixsell
19.11.2009.
u 22:03

U razvoj ulažu milijune, a bilježe i rekordne brojke u odnosu prema godini prije. S gotovo 220.000 putnika nadmašit će 2008. za više od 40 posto.

Koliko je spuštanja i dizanja rampi na raskrižju avionske piste i državne ceste kod zadarske Zračne luke, toliko je u posljednje vrijeme i informacije o tomu hoće li sporna cesta biti zatvorena.

Ovo je jedan od komentara najnovije informaciju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kako, unatoč nedavnim nagađanjima, raskrižje ceste i avionske piste ipak neće biti zatvoreno.

Prosvjedi Zemuničana

Iako su Hrvatske ceste nakon što je sagrađena četverotračna brza cesta od Zadra do čvorišta autoceste u neposrednoj blizini Zračne luke Zadar ispisale nalog o zatvaranju raskrižja piste i državne ceste, nakon prosvjeda Zemuničana to se ipak nije dogodilo.

Ponovno je pitanje zatvaranja ceste potaknulo i nedavno ulijetanje vozača automobila na “stajanku” Zračne luke i sudar s avionom i helikopterom, što su igrom slučaja vidjeli i stručnjaci Europske komisije za sigurnost zračnog prometa. No, raskrižje ceste i avionske piste, prema svemu sudeći, ipak neće biti zatvoreno u cijelosti.

Prema najnovijim informacijama, raskrižje avionske piste i državne ceste bit će zatvoreno samo tijekom ljetnih mjeseci, dok će u ostalom dijelu godine promet njime biti dopušten. Ovo su ljeto, naime, neki vlasnici čartera posumnjali u sigurnost piste na raskrižju i otkazali planirani let u Zadar.

Istodobno, u razvoj Zračne luke Zadar mnogo se ulaže, a bilježe i sve više putnika.

Kalmeta potvrdio

Zadarska zračna luka bilježi rekordne brojke prema prijašnjim godinama pa će s ovogodišnjih gotovo 220.000 putnika nadmašiti prošlu godinu za čak 40 posto.

Informacija da će Zračna luka Zadar izgubiti status međunarodne luke, a time i Britance i Skandinavce, koji su najčešći turisti koji zrakoplovom dolaze u Zadar, stoga nisu točne.

A potvrdio je to i ministar prometa Božidar Kalmeta i tom su ministrovom tvrdnjom u Zračnoj luci i te kako zadovoljni.

Komentar jučerašnje Kalmetine izjave kako sporna cesta unatoč apelima iz Zračne luke Zadar neće biti zatvorena, danas nismo uspjeli dobiti.

Komentara 4

Avatar punkufer
punkufer
23:26 19.11.2009.

Tamo je promet rijedak i to nikada nije bio problem. Od toga treba napraviti turističku atrakciju i na tome zarađivati!

DU
Deleted user
08:16 20.11.2009.

Ne vidim problem u tom krizistu. Pa zaboga tako je i u Gibraltaru kloji ima neusporedivo veci promet no Zadar. I tamo to nikoga ne smeta. Samo tamo, za razliku od Zadra, su prave rampe i nema mogucnosti da neki pijani pandur ih probije. To bi uz minimalna ulaganja trebalo i Zadru, i rijesen problem: Rampa na nekim 100 metara od krizista + policijsko osiguranje na jednoj i drugoj strani i nema problema. Inace dragi novinarcicu, od kuda Ti informacija da su neke charter kompanije otkazale letove za Zadar zbog te ceste??? Fucka se kompanijama za to ako se na nekom letu moze dobro zaraditi.

CA
CaptMikulaMali
15:44 20.11.2009.

Nema dugo, auto se na toj lokaciji zabio u avion i helikopter. Zanima me što će se slijedeće dogoditi - da li repriza istoga, ili će ovaj put avion pun putnika biti taj koji će se zabiti u auto?? Mogli bi otvoriti i kladionicu na tu temu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije