Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u slatini

Mlada majka preminula dok je čistila snijeg ispred svoje kuće

slatina snijeg
Foto: Maja Šantoši
1/15
Autori: IČ/VLM, ih/VLM,
09.12.2012.
u 08:40

U subotu su pak od napora tijekom čišćenja snijega umrle tri starije osobe u Slavoniji - dvije u Osijeku i jedna u Valpovu. Jedna osoba preminula je i u Pitomači.

U virovitičko-podravskoj županiji u dva dana preminule su dvije osobe koje su čistile snijeg ispred svoje kuće. U Slatini se u nedjelju oko podneva dogodila tragedija u kojoj je preminula majka jednogodišnjeg djeteta. Mlada majka I.D. izašla je očistiti snijeg ispred kuće te se iz još uvijek neutvrđenih razloga se srušila i na mjestu preminula. U snijegu ju je pronašao član obitelji. U subotu su pak od napora tijekom čišćenja snijega umrle tri starije osobe u Slavoniji - dvije u Osijeku i jedna u Valpovu. Jedna osoba preminula je i u Pitomači.

Orkanska bura se ne smiruje

Orkanska bura što puše na Makarskom primorju još od sinoć i dalje se ne smiruje. Prosječna brzina vjetra je 90 kilometara na sat, a udari bure od 155 kilometara na sat zabilježeni su na poluotoku Osejava u 9,58 sati, prenosi HRT. Vjetar je pričinio štete u šumama, maslinicima, na prometnoj signalizaciji, reklamama, a ima manjih šteta i na hotelskim objektima. Jak vjetar mjestimice smanjuje vidljivost i stvara snježne nanose više i od jednog metra na ličkoj magistrali kod Bjelopolja i Bruvna. Orkanska bura koja mjestimice puše brzinom većom od 200 km/h uzrokovala je kvarove na dalekovodima i trafostanicama, prenosi HRT.

Dodajmo i kako je jedna 35-godišnjakinja trajektom prevezena na porod u Split. Iako je prije toga preko splitskog Centra 112 u pomoć pozvan helikopter taj let iz baze Divulje otkazan je zbog orkanske bure. Žena je naposljetku smještena u KBC Split te bi tijekom nedjelje trebala dobiti prinovu, pišu 24sata.  

Šaljite nam svoje snježne fotografije na e-mail dojavi@vecernji.net

Pripadnici HGSS Gospić noćas su iz snježne mećave spasili trojicu šumskih radnika.

Hrvatska se probudila na debelom minusu

Nakon subotnjih teškoća u prometu uzrokovanih obilnim snijegom, Hrvatsku su jutros dočekale iznimno niske temperature. Tako je jutros u 7 sati najhladnije bilo na Zavižanu (-14 stupnjeva), u Karlovcu, Ogulinu (po -11) i na Sljemenu (-10). Snijeg je uglavnom prestao padati, no niske temeprature trebale bi se zadržati do idućeg vikenda.

Još uvijek ima i teškoća u prometu, a ovdje možete pogledati koje su dionice zatvorene za promet, a na kojima vrijede zimski uvjeti. Iz HAK-a upozoravaju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i ako je moguće da odgode putovanje.

>>Vozači satima zarobljeni čekali na A3. U Slavoniji preminule tri osobe

Komentara 12

OB
-obrisani-
09:30 09.12.2012.

- 15 kod nas je to sasvim normalno i ugodno vazno da se covjek obuce jer hladnoca razara tkivo cuvajte noge i glavu

DA
damocles
12:46 09.12.2012.

aha bura u dalmaciji. zar nije to " ladislav " ili mirela ili andrija? kako je to obicno znate nazivati

TI
tirkizna
10:33 11.12.2012.

Treba se već jednom dogovoriti. Ili će grad čistiti gradske službe koje plaćamo ili će građani čistiti sami pa nam neće trebati gradske službe i nećemo ih plaćati. Treba hitno reorganizirati čišćenje grada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije