Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrznuo se

Muškarac za kojim je tragao GSS pronađen mrtav kod Korenice

hgss gospić (1)
HGSS Gospić
09.12.2012.
u 12:15

GSS-ovci su spasili trojicu šumskih radnika sa područja Udbine koji su jučer unatoč nevremenu krenuli traktorom u šumu kako bi izvukli zameteni kamion koji je ostao 5 kilometara duboko u šumi

Pripadnici HGSS Gospić noćas su iz snježne mećave spasili trojicu šumskih radnika, a današnja potraga, koja je počela jutros, okončana je pronalaskom mrtvog tijela muškarca u okolici Korenice.

Mrtav muškarac pronađen je 150 metara daleko od puta u blizini potoka. HGSS je krenuo u potragu odmah nakon dojave, a tijelo je pronašao patrolni tim sa motornim saonicama. U potragu su bili uključeni i psi. Osoba je nestala vjerojatno još jučer i vjerojatno se radi o pothlađivanju. Potragu je otežavalo loše vrijeme i niske temperature.

Okončana je i akcija HGSS-a u okolici Splita, kod sela Vrdovo na Dinari, gdje je jedno vozilo i dvoje ljudi zapalo u snijeg.

Trojica šumskih radnika s područja Udbine, selo Ondići, jučer su unatoč nevremenu krenuli traktorom u šumu kako bi izvukli zameteni kamion koji je ostao 5 kilometara duboko u šumi. Zbog snježne mećave koja je vladala u Lici, izgubili su orijentaciju te su ostali zameteni i izgubljeni u šumi. Bez skloništa i izloženi mećavi i niskim noćnim temperaturama, zatražili su pomoć, izvijestili su iz HGSS-a.

HGSS je poziv u pomoć dobio u 19 sati, nakon čega je osmero gorskih spašavatelja sa terencem i snježnim saonicama krenulo u potragu. Lociranje je otežavao duboki snijeg, noć i snježna mećava, no jutros u 2.30 sati spasioci uspjeli u zadnji čas pronaći promrzle radnike, te ih utoplili i spustili na sigurno. Troje šumskih radnika tako je spašeno u zadnji čas, jer na otvorenom u surovim zimskim uvjetima koji su vladali na terenu teško da bi preživjeli duže vrijeme. Akcija je završena jutros u 4.30 sati.

Ključne riječi

Komentara 2

IS
istima
18:06 09.12.2012.

Ni šumski radnici nisu što su nekad bili....... što ih je spriječilo da si urede zaklon, nalože vatru......

DU
Deleted user
18:42 09.12.2012.

Evo, ovdje u članku SANJKE su postale SONICE. Je li se itko ikada od Hrvata iz Zagreba išao sanjkati SAONICAMA? Pa kaj je ovo, kakav je to jezik ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije