Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donji vukojevac

Smrt na pragu doma: Juru (15) vozač auta udario pa pobjegao

\'vukojevac01_bo1_crn_090411\'
Foto: Božidar Antolec/VLM
1/4
09.04.2011.
u 09:36

Policija je potvrdila kako osumnjičeni 26-godišnjak prema iskazu liječnika do daljnjeg ostaje na promatranju u Neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači.

Jure Mlinarić (15) iz Donjeg Vukojevca kod Lekenika pronađen je mrtav uz cestu Sisak – Zagreb, u odvodnom kanalu nedaleko kuće br. 10 c. Policija je večeras uhitila 26-godišnjaka iz Lekenika za kojeg se sumnja da je u prometnoj nezgodi uzrokovao smrt Jure Milinarića i pobjegao s mjesta nesreće ne pokušavši ozlijeđenom dječaku ni pružiti ili pozvati pomoć.

Policija je potvrdila kako osumnjičeni 26-godišnjak prema iskazu liječnika do daljnjeg ostaje na promatranju u Neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači.

Beživotno Mlinarićevo tijelo pronađeno je uz cestu u petak oko 23.30 sati. Ležalo je u kanalu., a slučajno ga je uočio mještanin te obavijestio policiju, a oni su očevidom te prvim pregledom ustanovili vidljive ozljede na glavi. Stradali mladić, kako doznajemo, do prije godinu dana bio je član folklornog društva IFG Tamburica iz Vukojevca, a vraćao se kući nakon druženja s prijateljima. U selo Donji Vukojevac Mlinarići su se doselili prije desetak godina iz Zagreba.

Ostali bez sina jedinca

Jure je pohađao OŠ Lekenik, a jesenas je krenuo u srednju školu za keramičara u Sisak. U petak, nekih 20-ak minuta prije 22 sata svojim je roditeljima rekao da ide malo prošetati i da se vraća za 20-ak minuta. No Jure se svojoj kući više nije vratio, a Mile i Lidija Mlinarić ostali su bez sina jedinca. Jura Mlinarić kretao se prema svojoj kući do koje je imao još oko dva kilometra. Hodao je uz rub prometnice koja na tom dijelu nije osvijetljena. Od policajaca doznajemo kako nije bilo svjedoka nesreće.

Na mjestu nesreće mještani Vukojevca pale svijeće. Susjedi iz kuće preko puta mjesta tragedije kažu da nisu ništa čuli.

– Nisam pojma imao da se nešto dogodilo. Tek ujutro uočio sam svjetla policijskih vozila te izišao pogledati što se zbiva s druge strane ceste – rekao je jedan od susjeda.

Drugi ga hvale kao dragog dečka.

– Jure je bio drag, miran i povučen dečko. Strašno je ovo što se dogodilo. Recite ljudima da je ova cesta uzela još jedan život. Ljudi tu ginu jer nema ni pješačke staze, niti rasvjete. Uzela je ta cesta već desetke život – rekao nam je prvi susjed Mlinarićevih Goran Komar.

Opasna cesta

Inače, na ovom dijelu ceste u proteklih dvadesetak godina dogodilo se više nesreća i poginule su još dvije mlade osobe, na koje je također naletjelo vozilo dok su se kretale uz rub ceste.

Komentara 22

SM
smartis
10:40 09.04.2011.

kamo ovo sve vodi..?strasno.pa zar nemamo savjest,treba sa tim zivjet!!! ovako su se samo kerinje gazile cestom i ostavljale da crknu u kanalu..:(( zalosno...iskrena sucut obitelji..:(

GU
Gustavo
12:32 09.04.2011.

Po meni biće tri godine uvjetno ako ga nađu, tako je jedna slovenka prije 10-ak godina blizu ovog mjesta pregazila djevojku 17 godina i nije kažnjena.

OB
-obrisani-
10:21 09.04.2011.

Strasno,.....tako ostaviti covjeka koje mu se mozda moglo pomoci. Nadam se da ce sud ovu okolnost uzeti u obzir pri rezanju kazne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije