Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
različiti nastupi

Sanader kao da je još “u fotelji”, Polančec nemiran i razočaran

sanader (1)
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/3
Autori: sp, lb
12.10.2010.
u 21:49

Dok je Sanader dominirao i govorio kao da je još u fotelji, Polančec je bio nemiran i nije skrivao osjećaje zbog postupaka nekadašnje “braće” iz stranke i Vlade.

Bivši premijer ostavio je drukčiji dojam od svog bivšeg suradnika Polančeca. Dok je Sanader dominirao i govorio kao da je još u fotelji, razglabao o interesima Hrvatske, bio miran i uspio čak i nasmijati auditorij, Polančec je bio nemiran i nije skrivao osjećaje zbog postupaka nekadašnje “braće” iz stranke i Vlade.

Doduše, iza Polančeca su četiri mjeseca pritvora, ali i Sanader mora svakog dana čitati o svemu što bi ga moglo odvesti istim putem.

Sanader: Odjećom i stavom odmah pokazao da preuzima kontrolu
Već odjećom i stavom Sanader je pokazao da će pokušati preuzeti nadzor nad situacijom i da neće biti lagan plijen, što je i učinio. Svoje je propuste prikazao kao prednosti. Samouvjereno je vladao prostorom, odgovarao je na pitanja koliko i što je želio.

Neka pitanja baš i nisu dobila konkretne odgovore, a neverbalni znakovi upućivali su i na vjerodostojnost izrečenog. Samouvjereno je ušao u dvoranu, pogledom je prešao preko članova povjerenstva koji su sjedili povijenih ramena, spuštenih pogleda, što mu je dalo vjetar u leđa. Iako je djelovao samouvjereno i sigurno, neverbalni znaci jasno su govorili o agresiji i ljutnji.

Oči su mu ponekad sijevale, a služio se uvredljivim znakovima kao što je energično presijecanje zraka dlanom uz kombinaciju šake, što nam jasno govori o njegovu raspoloženju.Tim agresivnim pokretom želio je da se svima prisutnima usijeku u pamćenje njegove riječi.

Polančec: Emotivan, na rubu plača, kao da će se svaki čas raspasti
Damir Polančec bio je vrlo emotivan, na rubu plača, povijenih ramena. Spuštena ramena simboliziraju položaj gubitnika.

Znakovi nervoze vidljivi – pojačano crvenilo na licu, oči koje su plamtjele i kruti nervozi pokreti pri sjedenju kazuju nam da je Polančec pod velikim stresom i strahom. Taj dojam nesigurnosti i straha te bljedilo pojačavao je loš odabir košulje.

Neverbalni znaci kod Polančeca bili su ograničeni, imao je zaleđeno tijelo te se činilo da bi se, kad bi se malo opustio, doslovce raspao. Položaj glave bio je dodatni govor – naime, po položaju glave i kimanju moglo se zaključiti s čime se ne slaže, a kada je uzrujan.

Često skretanje pogleda od sugovornika jasan je znak da se osjećao nelagodno tijekom cijelog ispitivanja. Položaj tijela često mu je bio obrambeni: križanje ruku, stavljanje papira pred sebe.

Komentara 24

OB
-obrisani-
22:41 12.10.2010.

postavlja se pitanje kome dati svoj glas na idućim izborima nakon ovoga! ovi sdp ovci sa hns om su totalno bezlični likovi nesposobni do zla boga imali ste gotovo 3 sata mogli ste ga pitati šta god hočete i ondada bi trebali takvi likovi biti u idučoj vladi sdp je šaka jada jad i bjeda nema šanse da vi dobijete izbore jadranka nastavi čistiti ovu državu i uvedi reda i imaš naš glas

Avatar mlijeko
mlijeko
22:58 12.10.2010.

Sanader je još jednom trijumfirao. Od slona koje su o pisanju o INi stvarali SDP-ovci uz pomoć novinara rodio se miš. I s čime će nas sada zabavljati SDP i poslušni novinari. Izjavama da je Kosorka lagala. A nije. Ista je izjavila da nije bila ta koja je o ugovoru odlučivala. A i da je. Pa u tome što je Vlada sklopila ugovor u takvom obliku nema ništa sporno. Ali SDP i poslušni novinari i dalje će širiti ANTIPODUZETNIČKU klimu. Jer tko će ulagati u državu u kojoj se sve može proglasiti kriminalom. I dobro je Sanader rekao da nove Vlade trebaju da vode državu a ne da traže greške prethodne i na taj način pokrivaju svoju nesposobnost. Da i na kraju svatko tko je gledao Sanadera , nije li pomislio kako je Milanović mali i iskompleksirani političar, jer zamislite kako bi se Milanović nosio sa svim ovim blaćenjima koja se rade Sanaderu? POTONUO BI U BEZDAN.

RI
ribarpalunko
22:37 12.10.2010.

Polančec je naivno žrtveno janje. Sanader je majstor velike igre. Ja želim vidjeti Sanadera i Mesića kako kartaju u zatvoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije