Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajdaš Dončić za HTV

S pelješkim mostom smo u 65. minuti, no utakmica se igra 90!

sinisa hajdas doncic,portal (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
06.05.2013.
u 23:09

Bitno je znati kako su ključni kriteriji održivost, vrijednost za novac, Natura 2000 i demografska učinkovitost općenito

Nakon što je prošlog tjedna ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila kako je i za EU pelješki most najbolja opcija za povezivanje Hrvatske kod Neuma, reagirala je BiH naglasivši kako je takva izjava preuranjena i nepotrebna.

Oglasio se tada i predsjednik vlade Zoran Milanović kazavši kako pitanje pelješkog mosta još uvijek nije gotova stvar, te kako je izjava potpredsjednice Vlade bila možda malo preuranjena.

Na današnjem sastanku savjetodavne skupine pomoćnik ministra za komunikaciju i promet BiH Izet Bajrambašić ponovio je kako njegova zemlja i dalje smatra da je najbolja opcija neumska obilaznica.

- To bi bilo najbrže i najjeftinije rješenje, jer bi obilaznica bila završena za dvije godine i koštala bi oko 30 milijuna eura, izjavio je Bajrambašić.

Gostujući u Dnevniku 3 HTV-a pitanje pelješkog mosta komentirao je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić koji je objasnio kako će se konačni prijedlog rješenja spajanja Pelješca s ostatkom Hrvatske znati u srpnju nakon što konzultanti i savjetodavna skupina stave sve na papir i predlože najbolju opciju.

- Nogometnim žargonom sada smo u 65. minuti utakmice, prvi izbor nam je most, no utakmica se igra do 90. minute i tada ćemo znati koja će opcija pobjediti. Bitno je znati kako su ključni kriteriji održivost, vrijednost za novac, Natura 2000 i demografska učinkovitost općenito. Izgradnja mosta stoji oko 200 milijuna eura, dio troškova snosit će i EU, no treba znati da izgradnja neće početi prije 2014. godine, kazao je Hajdaš Dončić.

Dodao je kako treba pričekati srpanj, a onda ćemo znati koje je rješenje najprihvatljivije.

- Nadam se da će to biti most, zaključio je ministar.

>>'Mislim da je o pelješkom mostu javnost trebalo obavijestiti odmah'

>>U BiH začuđeni izjavom Vesne Pusić o pelješkom mostu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije