Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi obračun

U Zagrebu krvavi obračun Đinđićevih ubojica

ubojice
Interpol/Slavko Midžor/PIXSELL
Autori: mav/VLM, ija
08.06.2010.
u 16:27

Policija traga za Milošem Simovićem, također pripadnikom zemunskog klana. Motiv je vjerojatno obračun unutar podzemlja.

Muškarac koji je s nekoliko prostrijelnih rana nađen u utorak oko podne pokraj nudističkog jezera u Rakitju jest Sretko Kalinić (36), jedan od odbjeglih pripadnika zemunskoga klana za kojim je raspisana tjeralica zbog ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića. Kalinić, koji je inače rođen u Zadru, te ima i hrvatsko državljanstvo, u Srbiji je u odsutnosti osuđen na 40 godina zatvora zbog više ubojstava, među kojima je i ubojstvo Z. Đinđića.

Na suđenju za Đinđićevu likvidaciju moglo se čuti kako je on bio jedan od vodećih egzekutora “zemunaca”. U njega je, kako doznajemo, pucao Miloš Simović (31) iz istoga klana, također na tjeralici zbog Đinđićeva ubojstva te također u odsutnosti osuđen na 40 godina zatvora. Simović je u Kalinića ispalio dva hica, nakon toga je pobjegao i za njim se traga.

>>“Hrvatska policija znala je da se Kalinić i Simović kriju u RH!”

– Riječ je o srbijanskim državljanima, a jedan od njih ima dvojno državljanstvo. Vjerojatno je riječ o obračunima unutar srbijanskog podzemlja, konkretno zemunskog klana – kazao je sinoć Krunoslav Borovec, glasnogovornik MUP-a, potvrdivši identitete ranjenog i osumnjičenog. Kalinić kod sebe nije imao dokumente te je s ranama opasnim po život prevezen u KB Sestara milosrdnica. Ranjenog ga je pronašao jedan šetač.

– U 12 sati 39-godišnji muškarac dovezao se blizu jezera, parkirao automobil i pošao u šetnju kad mu je ususret dotrčao teško ranjeni muškarac, zamolio ga da mu pomogne i onesvijestio se – kazala je Marija Goatti-Matijević iz PUZ-a. Dodala je da je 39-godišnjak odmah pozvao policiju i hitnu pomoć. Kalinić je zatim prevezen u bolnicu i operiran. Ima prostrijelnu ranu kroz leđa i pluća, a druga je rana bila površinska. Stanje mu je stabilno, kazali su sinoć na odjelu intenzivne njege KB Sestara milosrdnica.

Očito je policiji uspio reći tko ga je ranio. Kalinić se spominjao i u kontekstu akcije Balkanski ratnik, operacije koju je provela Američka agencija za borbu protiv narkotika (DEA), a u kojoj je osumnjičen Darko Šarić, narko boss koji se tereti da je iz Latinske Amerike naručio i platio gotovo tri tone kokaina. S tim je povezano više likvidacija u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i Crnoj Gori, pa se veže i stravična smrt Cvetka Simića, srbijanskog dilera čije je dekapitirano tijelo bez nogu i ruku nađeno u Jarunu.

Komentara 46

BA
Barts
12:56 09.06.2010.

Da tacno je to ,ta mafija radi po narudzbini,ali nisu njih dvoje direkne ubice Djindjica ,onaj ko je pucao u Djindjica Zveki je u zatvoru,oni su saucesnici u ubistvu i direktni izvrsioci niza ubistava (obracuna unutar mafije same)u vreme Milosevica.Trebaba reci da su preko Legije u to vreme imali i mig tadasnjeg DB-a za tako nesto.

ZA
zagabria1
11:03 09.06.2010.

Tito vrati se!!

BO
bomba
11:42 09.06.2010.

Žalosno da se mafija iz Srbije krije kod nas. Postali smo sigurniji za utočište od Južne Amerike. Gdje se naši kriju kad zaglavinjaju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije