Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problemi sa zakonom

Rojs optužen da je zadržao 60 tisuća eura za haaške optuženike

Ljubo Ćesić Rojs
Jurica Galoić/PIXSELL
10.01.2013.
u 21:21

Novac je Rojsu dao Jako Andabak, no on ga nije proslijedio obiteljima optuženika iz BiH.

Ljubo Ćesić Rojs, čije se ime posljednjih dana spominje u aferi s dvojnim vojnim mirovinama, našao se u novim problemima sa zakonom. Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv njega je podnijelo optužnicu zbog prijevare. Tereti ga se da je od siječnja do lipnja 2010. za sebe zadržao 60.000 eura (431.580 kuna), a riječ je o novcu koji se skupljao za pomoć obranama šestorici Hrvata iz BiH optuženih za ratni zločin pred sudom u Haagu.

Priča je u javnost dospjela lani u rujnu kada se doznalo da je poduzetnik Jako Andabak Rojsu dao novac, koji je ovaj kao pomoć trebao proslijediti obiteljima optuženika. No novac nikad nije došao u ruke onih kojima je bio namijenjen. Rojs se tada pravdao da je sve zapelo jer je novac bio na računu koji mu je blokirao Interpol u vrijeme kada mu je bio zabranjen ulazak u EU. Inače, cijelu priču tužiteljstvu je prijavio jedan od optuženika te je provedena istraga, nakon koje je podnesena još jedna optužnica protiv živopisnog generala.

>>Rojs: Neka mi oduzmu mirovine, samo da mi Hrvatska ostane

>>Matić o mirovinama: Ovo je krah logike i uspon moralnog nihilizma

>>Živku Budimiru dvije mirovine, a ratni put bez prekida u HV-u

Komentara 69

OB
-obrisani-
21:35 10.01.2013.

Zar covjek (pardon, general) nije nije rekao 'tko jami, jami!' i sta se tu vise ima reci. Mislim da je red da se doticni kandidira na sljedecim izborima za Hrvatskog predsjednika. Jedini je posten da prizna istinu i povrh togaa jos voli Hrvatsku (to je nebrojeno puta izjavio), znaci ima sve kriterije za istinskog Hrvatskog predsjednika.

Avatar pupoljak
pupoljak
22:20 10.01.2013.

Iveka osudiše za ratno profiterstvo što je navodno uzeo proviziju, a Ljuban je oličenje ratnog profitera, hoćeš od jugo-dinara, nafte, šverca oružja, potpisivanja mirovina i ratnih puteva, ....... pa do krađe strojeva. A sada i ovo kokošarski.

Avatar pupoljak
pupoljak
22:21 10.01.2013.

hehe..., kaj ti misliš?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije