Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muke po popisu

Republika Srpska ne želi gastarbajtere

Milorad Dodik
Foto: Dejan Moconja/PIXSELL
1/3
23.06.2016.
u 00:15

– Ovo je ključno političko, a ne demografsko pitanje, ustvrdio je predsjednik RS Milorad Dodik

Republika Srpska neće priznati rezultate popisa stanovništva iz 2013. godine ako se u stalne stanovnike bude računale i 196 tisuća državljana BiH koji nisu trajno riješili pitanje povratka u zemlju, odlučio je parlament Republike Srpske na svojoj sjednici. Ako službeno Sarajevo bude ustrajalo na popisu kakav je predložen, Republika Srpska provest će svoj popis stanovništva koji će na njenom teritoriju jedini biti mjerodavan.

Naime, prijepor se vodi zbog državljana BiH koji se nalaze na školovanju ili radu u inozemstvu, a službena Banja Luka drži kako se njihovim “pripajanjem” popisu stanovništva umjetno povećava broj Bošnjaka u Bosni i Hercegovini.

– Ovo je ključno političko, a ne demografsko pitanje, ustvrdio je predsjednik RS Milorad Dodik. Ujedno je optužio i predstavnike međunarodne zajednice da su u raspravama o popisu provedenom prije dvije i pol godine bili nedobronamjerni te da su zastupali stranu službenog Sarajeva. Rekao je kako vjeruje da će parlament Republike Srpske na kraju odbaciti rezultate popisa stanovništva, ali i donijeti zakon o odbacivanju odluka na razini BiH koje smatra neprihvatljivima.

>> Izetbegović: Činjenica je da su Hrvati i Bošnjaci sustavno tjerani iz Banja Luke

>> Karamarko: Nevjerojatno je da Dodik govori kako bi Hrvati, Srbi i Bošnjaci trebali razvijati svoje odnose

Komentara 35

ML
mladenov
08:05 23.06.2016.

ne daj Mile dušmanima da vladaju...tvoja je poslednja....kao i sto puta do sada imaš pravo...samo napred...ne mogu ti ništa...

LI
lijevcapolje
07:02 23.06.2016.

e, u ovom slucaju se moram sloziti s dodikom. pa tim putem mora i Hrvatska krenuti...dakle, izbrisati sa popisa stanovnistva (a i iz knjige drzavljana) sve one koji ne zive trajno u Hrvatskoj. poceti s onima sto utekose iz Hrvatske u srbiju a u Hr dolaze samo kad treba ovjeriti socijalnu pomoc i kad treba glasati po diktatu. onda, brisati sve one koji ne placaju porez Hrvatskoj, ukljucujuci i mene.

OP
opančar
09:55 23.06.2016.

e da mi bar imamo takvog političara u hr, pokušala je cia izvest preko mitinga obojenu revoluciju u b. luci pa im nije prošlo, popušili su, nije dodik pudlica kao naši političari da je potrčko zapada, tako se brani svoj narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije