Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivo josipović:

Razmišljam o internet konferenciji za one koji su za i protiv ACTA-e

'Croatia President Ivo Josipovic gives a press conference after the signing of Croatia\'s EU accession treaty, on the sidelines of an European Union summit at the EU headquarters on December 9, 2011 i
'JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN'
17.02.2012.
u 20:22

Danas smo u ranoj u fazi da bi mogli odgovoriti je li ugrožena sloboda komuniciranja ili ne i mislim da je zaštita autorskih prava obaveza koju Hrvatska ima prema Europskoj uniji i prema svojim građanima - smatra Josipović

– Podržavam zaštitu autorskih prava i općenito zaštitu  intelektualnog vlasništva jer to pokreće napredak modernog društva. Ali također sam za to da internet mora ostati polje slobode i dobre komunikacije među građanima. Danas smo u ranoj u fazi da bi mogli odgovoriti je li ugrožena sloboda komuniciranja ili ne i mislim da je zaštita autorskih prava obaveza koju Hrvatska ima prema Europskoj uniji i prema svojim građanima. No, moramo osigurati i slobodu na interernetu. Vjerujem kako ćemo kroz rasprave moći pronaći pravo rješnje – komentirao je predsjednik Ivo Josipović sporazum ACTA u intervjuu za RTL televiziju.

Naglasio je kako često komunicira s građanima preko interneta o tome te da se nada kako će u budućnosti održati preko internet konferenciju na kojoj bi pozvao i one koji su za potpisivanje ACTA-e i one koji su protiv te da na taj način upoznaju javnost s tim spornim sporazumom.

- Razmišljam da napravim internetsku konferenciju i za one koji su za i protiv potpisivanja ACTA-e - rekao je Josipović.

Osvrnuo se i na suradnju s bivšom Vladom, odnosno kritike nakon sastanka s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem.

– Posebno su iskušenja i ta što uvijek imate u politici onih koji misle da to ne bi tako trebalo biti i bude puno buke. Međutim, poslije, kada se vide ispitivanja javnog mijenja, onda vidite da građani podržavaju jednu takvu mirovnu politiku. Zanimljivo je bilo, posebno nakon mog odlaska u Bosnu i Hercegovinu i mog sastanka s predsjednikom Tadićem, bilo je nekih otpora iz Vlade, no ono što je dobro i na tome mogu čestitati bivšoj vladi, što je prepoznala da je regionalna politika zapravo druga strana istog novčića koju zovemo europska politika. Ono što se najviše cijenilo u europskoj politici je upravo regionalna politika – kaže Josipović.

Cijeli intervju pogledajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 73

OB
-obrisani-
21:57 17.02.2012.

rvati, ne bojte se ACTE, ako niste krivi.!..... al hebga.......uvek ste krivi.....kad ste baksuz....

SI
Silverlight1
20:41 17.02.2012.

Josipovicu,plaćamo ti lijepu rezidenciju,putujes na našem trošku ništa ti ne fali, Ajd barem šuti.

Avatar Becarina
Becarina
21:15 17.02.2012.

Treba zakonom zastiti rijec hrvatski,pa bi on morao placat za koristenje tudega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije