Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed

Radnici Diokija: Vlada i država pretvorili su nas u zombije

prosvjed dioki portal (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
14.03.2013.
u 09:43

Prosvjednici su u prosvjednoj povorci nosili gaće na štapu kako bi pokazali da su stvarno došli do ruba. Od Vlade traže hitnu akciju za spas Diokija i Dine te hitnu odluku o isplati plaća i otpremnina.

Radnici Diokija i danas su s Trga bana Josipa Jelačića u prosvjednoj povorci krenuli na Markov trg. Opet iz istih razloga, još uvijek nisu ostvarili svoja potraživanja.

Podsjetimo, još u lipnju prošle godine obećano im je da će biti otkupljeno zemljište namijenjeno izgradnji LNG terminala na Krku koji je u vlasništvu Dioki grupe te da će im od toga biti isplaćena potraživanja. Obećanja se nisu realizirala, a oni od Vlade traže hitnu akciju za spas Diokija i Dine te hitnu odluku o isplati plaća i otpremnina.

– Ovo što se događa stvarno je sramota. Vidite nas. Pretvorili smo se u zombije. U to su nas pretvorile Vlada i država. Ne jedemo. Ostajemo bez svoje imovine, a Vlada u godinu i pol nije učinila ništa, niti su nam na bilo koji način pomogli. Umrijet ćemo od gladi. Hrvatska vlado, narod vam je gladan i siromašan. Učinite nešto – rekao je Bojan Kovačić iz stožera za obranu Diokija.

Prosvjednici su u prosvjednoj povorci nosili gaće na štapu kako bi pokazali da su stvarno došli do ruba.

– Gaće na štapu su sve što nam je ostalo. Financiraju me roditelji. Plaće nemam. Ne znam što ću. Imam jedno dijete koje je u školi i jedno koje je na putu – rekao je radnik Diokija Saša Filipić.

Radnici su očajni. Još u ponedjeljak, nakon što su najavili prosvjed, zatražili su i primanje u Vladi. Od primanja ništa. Radnici ni s kime iz Vlade neće razgovarati jer, kako im je poručeno, svi su na putu. – U Hrvatskoj vlasnici kućnih ljubimaca mogu biti kažnjeni. Zašto onda u toj istoj Hrvatskoj vlasnici tvrtki koji radnike ostavljaju gladne nisu prekršajno odgovorni – rekao je Mladen Novosel. 

Radnici Diokija razišli su se s Markova trga te krenuli prema zgradi Ministarstva financija. Iako su i tamo najavili svoj dolazak, nisu sigurni da će biti primljeni na razgovor. Na ovaj prosvjed odazvao se mali broj radnika, njih stotinjak, te su najavili kako će do utorka odlučiti koje će daljnje akcije poduzeti, ali su kazali da to neće biti ovako mali prosvjed.

Radnici Diokija došli su do zgrade Ministarstva financija no ni tamo, kao ni u Vladi, nitko ih nije primio na razgovor. Radnici se razilaze svojim kućama.

>> Radnici Diokija i Dine u četvrtak prosvjeduju pred Vladom

Ključne riječi

Komentara 8

MA
matador007
10:06 14.03.2013.

A gdje je zapelo sa Katarom? Ako me pamćenje dobro služi,lani je to bio gotovo potpisan posao? Da li je moguće da su nas lagali?

Avatar Forrest Gump
Forrest Gump
10:30 14.03.2013.

e moji DIOK-ići ovaj prosvjed je trebao ići ispred središnjice HDZ-a ili obiteljskih kuća Sanader i Ježić jer su oni organizirali vašu agoniju..ova Vlada su samo "vatrogasci" koji pokušavaju ugasiti pošast koju je HDZ posijao po zemlji...trebate otići prosvjedovati pred remetinec jer su tamo ministri Vlade koja vas je bacila na koljena da molite za koricu kruha..i nas ostale da čekamo doma ovrhe..

TV
tvrtko3
10:51 14.03.2013.

DIOKI je privatna firma, u velikim dugovima zato jer su domoljubi iz HDZ-a dopustili da se dugovanja prema državi ne plaćaju godinama. U normalnim državam čim ne platiš davanja državi 3 mjeseca pali se alarm, jer očito da je firmaa u poteškoćama i da treba nešto poduzeti. A DIOKI napumpao 2 milijarde duga i sada država treba platiti radanicima plaće koje duguje privatnik. Smješno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije