Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najavili prosvjed

Radnici Diokija i Dine u četvrtak prosvjeduju pred Vladom

prosvjed radnika dine i diokija 27.2.
Patrik Macek/PIXSELL
13.03.2013.
u 08:57

Radnici zahtijevaju hitnu odluku vlade da im se od vrijednosti zemljišta za projekt LNG terminala odmah isplate neisplaćene plaće i otpremnine

Radnici Diokija i Dine najavili su prosvjed u četvrtak u Zagrebu jer, kako smatraju, Ministarstvo gospodarstva nije uspjelo nije uspjelo sazvati sastanak gdje bi se okupili svi odgovorni koji mogu riješiti problem radničkih potraživnja.

- Budući da nema napretka u rješavanju gole egzistencije radnika Diokija i Dine, jer Ministarstvo gospodarstva nije uspjelo sazvati sastanak gdje bi se okupili svi odgovorni koji mogu riješiti problem radničkih potraživnja, radnici su prisiljeni nastaviti s prosvjedima – priopćili su radnici Diokija.

Okupljanje je najavljeno za 8 i 30 sati na Trgu bana Jelačića, a radnici će zatim krenuti pred Vladu i Markov trg gdje će održati prosvjed od 9 do 13 sati.

- Još na prosvjedu u lipnju 2012. godine obećano nam je da će se otkupiti naše zemljište namijenjeno za izgradnju LNG terminala i od toga isplatiti radnička potraživanja. Prema odluci Vlade od 2. 8. 2012. to je već davno trebalo napraviti, no do danas ova kupoprodaja nije realizirana. Tri stotine naših radnika koji su krajem prošle godine otišli iz tvrtke kao tehnološki višak izašlo je u susret upravi i vjerovnicima i odrekli su se svojih otkaznih rokova, pristali su i na isplatu u ratama, ali rok isplate za sedam neisplaćenih plaća i za otpremnine uprava nije poštovala. Svi mi, i dojučerašnji, i preostali radnici Diokija moramo preživjeti vrijeme dok traje postupak predstečajne nagodbe i dok se pokušava pokrenuti proizvodnja te ne možemo i dalje gladovati pored velike imovine koju naša tvrtka posjeduje – navode.

Od vlade traže neodgodivu akciju za spas radnika Diokija.

- Zahtijevamo hitnu odluku Vlade da nam se od vrijednosti zemljišta za projekt LNG terminala odmah isplate sve naše neisplaćene plaće i otpremnine, jer smo već predugo taoci Roberta Ježića, Vlade i vjerovnika, a nemamo više osnovnih sredstava za život. Ujedno, svakom pravom strateškom ulagaču pa tako i tvrtki Crodux plin želimo dobrodošlicu u Dioki! – zaključuju u priopćenju radnici Diokija.

>> Čermak predao plan za Dioki, namjerava osigurati radna mjesta

Ključne riječi

Komentara 2

ME
melkior007
09:29 13.03.2013.

Ova trakavica se nastavlja. A pozitivne zakonske propise u RH o zakonskom roku o obveznom otvaranju stečaja zbog nesolventnosti ko j...

OB
-obrisani-
15:26 13.03.2013.

Kasno su se radnici sjetili a trebali su prosvjedovati mnogo prije, kada im je obustavljena prva plača. Kome su vjerovali, te se nisu kao i večina gubitnika pridružili masovnim kolegijalnim prosvjedima. Čekaju da to netko drugi rješi, a oni da se distanciraju Ribića i ostalih prosvjednika. Ovi vladajući će ih rastjerati sa Ostojićevom policijom, te će shvatiti da se nemaju kome požaliti, ili ne daj Bože predsjedniku da idu kukati. On to zamjerava.,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije