Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušaj vojnog udara

Putin razgovarao s Erdoganom, zaželio "brz povratak stabilnosti"

Pahor i Putin
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
17.07.2016.
u 15:30

Unatoč prošlomjesečnom dogovoru o obnovi bilateralne suradnje, odnosi između dviju zemalja i dalje su zategnuti zbog sirijske krize i turskog rušenja ruskog borbenog zrakoplova u studenome

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je u nedjelju s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom i zaželio brz povratak stabilnosti u Turskoj nakon pokušaja vojnog udara te također zatražio da se osigura zaštita ruskih turista.

Putin je u telefonskom razgovoru izrazio "sućut zbog brojnih izgubljenih života među civilima i policajcima koji su se suprotstavili urotnicima" i zaželio "brz povratak ustavnog poretka i stabilnosti", doznaje se iz priopćenja Kremlja u kojemu se navodi da je Putin nazvao Erdogana nakon pokušaja vojnog udara u Turskoj.

Putin i Erdogan su ponovno izrazili volju za međusobnim susretom do kojeg mi moglo doći, prema prema izvorima s obje strane, u kolovozu u Sočiju. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je kazao da će se Putin i Erdogan, ako do susreta ne dođe ranije, svakako vidjeti na summitu G20 početkom rujna u Kini.

Rusija je u subotu izrazila "veliku zabrinutost" zbog pokušaja puča, a vlada pomaže u zbrinjavanju ruskih turista u Turskoj, njih oko 5000.

Unatoč prošlomjesečnom dogovoru o obnovi bilateralne suradnje, odnosi između dviju zemalja i dalje su zategnuti zbog sirijske krize i turskog rušenja ruskog borbenog zrakoplova u studenome.

Erdogan se ispričao Putin u lipnju za rušenje aviona koji je sudjelovao u ruskoj vojnoj operaciji u Siriji, navodi Reuters.

>> SAD upozorile Tursku zbog insinuacija o uključenosti u udar

Komentara 5

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
16:01 17.07.2016.

amerikanci na sve moguce nacine pokusavaju udaljiti njemacku tursku kinu od rusije...zamislite tu silu njemci i rusi i turci u nekom ekonomskom savezu...amerika bi otisla za pet godina...

ST
Stipan
15:59 17.07.2016.

1933 je gorio Reichstag i to je bio povod da Hitler uzme apsolutnu vlast . Tko zna dali je i ovo od Erdogana isto inscenirano .

DU
Deleted user
16:42 17.07.2016.

Jadna Amerika nikao joj ne sjeda to što Erdogan i dalje pokušava izgladiti odnose sa Rusima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije