Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TELEFONSKI RAZGOVOR

Putin Macronu otkrio uvjete za prekid vatre u Ukrajini

Russian President Vladimir Putin visits the construction site of the National Space Agency in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
28.02.2022.
u 17:41

Iz Elizejske palače nešto ranije je priopćeno da je francuski predsjednik razgovarao sat i pol s ruskim predsjednikom

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u ponedjeljak francuskom kolegi Emmanuelu Macronu da traži priznanje Krima kao ruskog teritorija, "denacifikaciju" ukrajinske vlade i "neutralan status" Ukrajine da bi okončao invaziju na Ukrajinu.

Putin je zatražio "priznanje ruske suverenosti nad Krimom, provedbu demilitarizacije i i denacifikacije ukrajinske države i jamstvo njezina neutralnog statusa" kao uvjet za bilo kakav dogovor, priopćio je Kremlj nakon telefonskog razgovora dvojice čelnika.

Iz Elizejske palače nešto ranije je priopćeno da je francuski predsjednik razgovarao sat i pol s ruskim predsjednikom i zatražio od njega da odmah prekine napade na civile i da se osiguraju cestovni putevi u Ukrajini, a on mu je "potvrdio svoju volju da se na to obveže".

Palača je također objavila da je Macron zatražio od ruskog kolege da u danima koji dolaze ostanu u kontaktu kako bi se spriječila eskalacija sukoba na što je on, po priopćenju, pristao.

Situaciju iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

>> VIDEO Diljem svijeta prosvjedi protiv rata u Ukrajini: "Stojimo uz Ukrajinu!"

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Le-Freak
Le-Freak
20:45 28.02.2022.

Pa mogao je i Gitler tako traziti denacifikaciju od Poljske i Ceske.

VA
vadis1
18:17 28.02.2022.

Krvniku Putinu ne vjerovati!

AN
angeomihael
17:47 28.02.2022.

Trguje životima ljudi kao da ih je on stvorio.Tko vjeruje Putinu kad ni on sam sebi ne vjeruje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije