Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podjela hrvatske

Pusić: Treba odmah sići sa ulica i ekrana i početi raditi!

'20.01.2012., Split - Okrugli stol o Europskoj uniji na kojem gostuje ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusic.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Ivana Ivanović/Pixsell
02.09.2012.
u 20:00

Ministrica je komentirala i problem Ljubljanske banke rekavši kako se taj problem već počeo rješavati, te da se nada da Slovenija neće biti zadnja zemlja članica EU koja će ratificirati ugovor.

S obzirom da za mjesec dana Hrvatsku čeka novo izvješće o napretku Europske komisije, ministrica vanjskih i europskih poslova u intervjuu na RTL televiziji osvrnula se na statističku podjelu Hrvatske na dvije regije, problem Ljubljanske banke i iskorištavanje sredstava iz fondova EU.

Rekla je kako Slavonija spajanjem sa Sjevernom Hrvatskom nije ništa izgubila, te da je u ovom trenutku u poziciji da može kandidirati projekt ukupnog rješavanja pitanja navodnavanja.

- Ovo je ogroman novac koji je predviđen i trebalo bi odmah sići sa ulica i ekrana i otići u radne sobe i početi raditi te projekte ako mislite iskoristiti ta sredstva. Ovo je prevelik novac i preozbiljna situacija u našim gospodarskim uvijetima da bi žrtvovali mogućnost da ljudima poboljšate život zato da si upecate koji glas, rekla je Pusić za RTL.

Komentirala je i problem Ljubljanske banke rekavši kako se taj problem već počeo rješavati, te da se nada da Slovenija neće biti zadnja zemlja članica EU koja će ratificirati hrvatski ugovor.

Dotakla se iskorištavanja europskog novca te koliko optimalno Hrvatska taj novac u periodu od 2014. do 2020. može iskoristiti. - To je glavno naše pitanje. Mi se bavimo ovim pitanjima koja nemaju nikakve veze. Nije naš problem da netko nema dovoljno novca koji bi mogao iskoristiti. Naš problem je da li mi imamo snage da taj novac iskoristimo u tih 7 godina - rekla je Pusić.

 

 

 

 

 

 

Komentara 87

OB
-obrisani-
20:44 02.09.2012.

nekada u poljoprivredi nije bilo poticaja... .......a proizvodnja je bila ...duplo veća..... . ...kako to ?????......................

DD
ddg
20:50 02.09.2012.

Ovim bahatim, birokratskim neradnicima narod mora dati otkaz. To što su izabrani ne znači da su nezamjenjivi i prije isteka mandata. Ništa dobro nisu napravili i treba ih smjeniti. Samo ljudi pamet u glavu. Niti kukuriku niti HDZ!

AG
Agramer198
20:40 02.09.2012.

Gospođa Anđelinović bi trebala malo pažljivije birati riječi, s obzirom na to da znam da je Slavoncima posebno puna kapa prepotencije i arogancije. I ne,ne pozivam na nasilje niti ga potičem, ovim putem samo dajem opasku na raspoloženje u društvu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije