Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podjela na regije

'Zagreb će koristiti sredstva EU fondova i to nikoga ne ugrožava'

pusic, grcic (1)
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/4
29.08.2012.
u 15:18

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić naglasila je da sljedećih sedam godina Hrvatska iz EU fondova može povući 13,7 milijardi eura

– Nijedan prostor u Hrvatskoj neće biti ugrožen zbog činjenice da je grad Zagreb dobio mogućnost sudjelovati u korištenju sredstava iz EU fondova. Problem neće biti novci već kako ih iskoristiti u što je moguće većoj mjeri – kazao je Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, uz opasku da je nova statistička podjela regija NUTS-2 važan iskorak za zemlju.

– Nijedan prostor neće biti ugrožen zbog činjenice da je Zagreb unutra. Pripremili smo sredstva kojima ćemo najslabijim jedinicama lokalne samouprave sufinancirati pripremu projekata – ističe Grčić.

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić naglasila je da sljedećih sedam godina Hrvatska iz EU fondova može povući 13,7 milijardi eura.

– Prema staroj podjeli trećina zemlje ne bi mogla koristiti ta sredstva, istaknula je Pusić i pojasnila da su svi saborski zastupnici, pa i oni iz Slavonije, bili upućeni u proces pregovora.

Tijekom pregovora o broju statističkih regija Nacionalni odbor za praćenje pregovora uputio je 2011. amandman koji je omogućio da se sada promjene i ugovori.

– S dvije regije osigurani su najpovoljniji uvjeti za cijelu Hrvatsku, dodala je Pusić.

>>Pogledajte prezentaciju "Nova statistička klasifikacija prostornih jedinica RH - NUTS 2"

Komentara 28

TV
Tata Vijolata čudo jadno
15:50 29.08.2012.

Problem neće biti novci već kako ih iskoristiti u što je moguće većoj mjeri - kazao je Branko Grčić, potpredsjednik vlade... --- Čekaj malo, a zakaj vi onda uopće dolazite na posao i primate plaću?

Avatar alien79
alien79
15:55 29.08.2012.

Još jedna u nizu veleizdaja nacionalnih interesa...

TO
Toni50
15:48 29.08.2012.

Pusić naglasila je da narednih 7 godina Hrvatska iz EU fondova može povući, izvuči namamiti 13,7 milijardi eura. mukte ili budaletine to dijele na ljepe balkanske oči? Bivšim dragim herojima Balkanije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije