Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APEL PRIJEVOZNIKA

Prijevoznici trpe štetu zbog blokiranih cesta

prijevz
Dragutin Šantoši / Večernji list
23.02.2012.
u 12:38

– U pet godina troškovi prijevoza porasli su sto posto pa opet ne činimo štetu drugima ni državi – kaže Milivoj Jorgić

SLATINA – Slavonskim prijevoznicima dozlogrdile su seljačke blokade prometnica zbog kojih iz dana u dan imaju sve veće štete.

– Robu ne možemo prevesti na vrijeme, zbog prometovanja obilaznim pravcima imamo veće troškove i česta oštećenja kamiona, a tu štetu nitko nam ne nadoknađuje. Nismo protiv seljačkih prosvjeda, ali apeliramo da neriješene probleme mljekari, otkupljivači i država riješe, a ne da,  ni krivi ni dužni, ceh njihovih svađa plaćaju prijevoznici. U posljednjih pet godina naši su troškovi porasli sto posto, dok je cijena prijevoza ostala na istoj razini. Naše interese nitko u Hrvatskoj ne brani, a opet ne činimo štetu drugim poduzetnicima ni državi – kaže Milivoj Jorgić, vlasnik tvrtke Slatinatrans kojoj je i danas nekoliko kamiona ''zarobljeno'' na cestovnim blokadama širom Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 2

KR
krka
13:22 23.02.2012.

Dečki, sloboda kretanja nam je svima zajamčena Hrvatskim Ustavom. Dakle, savjet: u kabinu kanistar 10m liz. eurosupera u kabinu i na prvoj barikadi po John Deeru i upaljač. Previše se dozvoljava pojedinim grupacijama u državi, dok se po drugoj stranii onima koji pošteno rade / međi ovime ste jamačno, Vi / uzima i daje akterima balvan revolucije. Oni su blokirali ključne prometnice upravo sa ciljem da zagorče život ljudima koji pošteno rade. kak drugačije nazvati potez kojim ti se uskračuje pravo na slobodu kretanja i rada. Čestitka Policiji za deblokadu Slavonske, trebali ste učiniti to davno prije, bila bi i manja šteta. Mogu zamisliti kak je bilo ljudima u industrijskoj zoni do kojih nisu puštana vozila. Prijaviti štetu i nek organizatori \'\'događanja naroda\'\' plate sve štete.Drugima za opomenu. Zakaj ne kampiraju na nekoj livadi, nek su se naguzili gdje je ključni koridor? Dakle, i kod same organizacije je bilo planirano izazivnje štete.

SU
suncobran
14:36 23.02.2012.

svi autoprijevoznici ujedinite se i podnesite tužbe protiv onih koji su u potpunosti zaustavili promet jer cesta je javna površina a ne njihovo vlasništvo i zna se koliko košta dnevno ako je kamion u blokadi žalosno kad u prosvjede idu nekolicina u svrhu pojedinca o ćemu ima Šolćič pričat nije li njemu Čobi poklonio Mljekomat i opet nemože na kraj neka se obrati predsjedniku komore Grivičiču koje mi svi poljoprivrednici plaćamo a ne služe nam nićemu izgleda ja osobno kao poljoprivrednik sam protiv ovakovih prosvijeda da iako trebam službeno u Zagreb ja ili nemogu proći ili moram 30 km obilazno prosvijede možete održavati koliko hoćete ali da ne ometate nikoga od građana i poduzetnika ovo ste si sami složili sa Friščičem i Čobankovičem jer ste nepismeni i neznate šta vi potpisujete a oni vam podmetnuli recept mafiozi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije