Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je zakinut?

Premijerka Kosor zatražila izvješće o zapošljavanju u HAC-u

'01.08.2011., Zagreb - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor u banskim dvorima sastala se s Porecko-pulskim biskupom monsinjorom Ivanom Milovanom Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
09.08.2011.
u 14:10

Jedna je osoba zaposlena na to radno mjesto a da se uopće nije javila na natječaj.

U vezi s medijskim objavama o navodnim nepravilnostima pri zapošljavanju blagajnika na naplatnoj postaji Vrgorac, predsjednica Vlade Jadranka Kosor zatražila je izvješće o provedenom natječaju i zaposlenjima na novoj dionici autoceste Zagreb – Dubrovnik, u kojem će se provjeriti navodi onih koji se smatraju zakinutima, priopćeno je iz Vlade.

Podsjetimo, prema dokumentima koje posjeduje Večernji list , HAC-ovo je povjerenstvo za zapošljavanje na postaji Vrgorac, na autocesti Split – Ploče, rangiralo kandidate po bodovima (osobni status i obiteljski status) i po redoslijedu prvenstva (hrvatski branitelji). Prvih deset na toj listi, koji su trebali dobiti posao, hrvatski su vojni invalidi, hrvatski branitelji ili djeca poginulih hrvatskih branitelja. Prema Zakonu o pravima hrvatskih braniteljima, oni su imali prvenstvo pri zapošljavanju u HAC-u, kao i u drugim državnim institucijama i tvrtkama.

No uprava HAC-a ne poštuje taj redoslijed nego na naplatnim kućicama u Vrgorcu zapošljava ljude koji su na toj listi bili od 15. do 76. mjesta! Usto, jedna je osoba zaposlena na to radno mjesto a da se uopće nije javila na natječaj.

Ključne riječi

Komentara 72

OB
-obrisani-
14:19 09.08.2011.

Premijerka Kosor zatražila izvješće oko zapošljavanja u HAC-u----hahahahahahahahahahahahahahhaahahahhaahaha

UK
Ugo Kajvez
14:24 09.08.2011.

Pošaljim im pismo nelagode, ....... to ti je specijalizacija ...........

X2
xychhr-200
14:43 09.08.2011.

Sad će Kosorica Kaljmetiju izvući uši... malo sutra...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije