Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez imuniteta

Predsjednica Vlade je uvrijeđena. Ukinite aktualno prijepodne!

jadranka kosor
Slavko Midžor/PIXSELL
17.03.2010.
u 18:39

Parlament i jest svuda u svijetu, među ostalim, i predstava, teatar, zabava, krinka. Zar to nisu i izbori, zar to nije i svekolika politika?

Prošavši kao show u svemu nevine i uvrijeđene premijerke, i današnje “aktualno prijepodne” pokazalo je kako je to, uz “ispravak netočnog navoda” i “repliku”, rijetka prilika u kojoj Hrvatski sabor “živi”.

Donoseći zakone od kojih, kako netko reče, 90 posto nameće Europska unija, a 10 posto Svjetska banka, Sabor je nezanimljiva i dosadna institucija. Na sjednicama često bude samo tridesetak od 150 zastupnika.

Zašto je onda Vladimir Šeks pustio u proceduru prijedlog izmjena Poslovnika, prema kojem bi se ukinuli “ispravak netočnog navoda” i “replika” zastupniku iste stranke? Bit će zato što u 20-ak godina hrvatske demokracije samo petinu toga vremena HDZ nije imao vlast i većinu u Saboru pa ga osjeća kao svoje vlasništvo.

Ispravak kao krinka

Pa kad najviše iritiraju HDZ, zašto se ispravci navoda, koji navodno služe kao “krinka za međusobna prepucavanja”, ne bi ukinuli, a to je moguće jednostavnim dizanjem koalicijskih ruku!? No ako su ti ispravci samo krinka za svađe, i sve je drugo u Saboru krinka, uključujući i “aktualno prijepodne” jer u svakoj se diskusiji izmiče pravilima, pretjeruje, uvećava i umanjuje, žigošu krivci i slave nevini.

Ako je tako, i ako Jadranka Kosor misli da ono i postoji samo zato da je oporba vrijeđa i ruši njezino dostojanstvo, čemu i “aktualno prijepodne”? Ionako se nakon njega ništa ne mijenja pa je samo predstava u kojoj jedni optužuju, a drugi optužbe odbacuju.

Teatar od demokracije

Ali parlament i jest svuda u svijetu, među ostalim, i predstava, teatar, zabava, krinka. Zar to nisu i izbori, zar to nije i svekolika politika? Zar to nije i demokracija? Uostalom, u usporedbi s “međusobnim prepucavanjima” pa i tučnjavama u parlamentima u zemljama koje imaju demokratsku tradiciju neusporedivo dulju nego Hrvatska, Hrvatski je sabor iznimno čistunski. A ako ga Šeks, Bebić i premijerka hoće učiniti još čistunskijim, u pozadini nisu – čista posla. Jednostavno, ne žele da neuspjesi HDZ-a – uđu u predstavu.

Komentara 61

OB
-obrisani-
21:09 17.03.2010.

KOSOR se ponaša kao Marija Antoaneta.

N7
No.77
19:56 17.03.2010.

Ma na tu demagogiju drugova iz partije se ne treba previše uzbuđivati, što oni znaju i mogu? Pričati pričice, to zasigurno znaju, predložiti nešto konkrtno, to sigurno ne znaju.

GO
golijat
18:51 17.03.2010.

....ipak je suzana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije