Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIMLJEN DOKUMENTARAC

Potresno iskustvo otete djevojke iz SAD-a: Policija je mjesecima smatrala kako je sve lažirala

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
19.01.2024.
u 10:01

Par je bio zavezan i pod sedativima. Huskins je odvedena iz kuće u prtljažniku, dok je Quinnu rečeno da čeka daljnje upute o tome kako dostaviti otkupninu

Denise Huskins oteta je u Kaliforniji u ranim jutarnjim satima 23. ožujka 2015. godine kada je imala 29 godina. Sljedećih 48 sati, policija je pokušala pripisati nestanak njezinom tadašnjem dečku Aaronu Quinnu, a čak je i nju opisivala kao počiniteljicu. Naime, nagađalo se da je izvela lažan nestanak sličan trileru "Gone Girl" iz 2014. godine. 

Nakon što ju je 25. ožujka oslobodio jedan od otmičara, Huskins ističe kako je posljednja stvar o kojoj je razmišljala zvuči li njezina priča uvjerljivo. Gotovo odmah nakon što je došla na sigurno, shvatila je da postoje službenici koji žele dokazati da ona sve lažirala. Huskins i njezin sadašnji suprug Quinn opisali su u dokumentarcu "American Nightmare", koji se sada emitira na Netflixu, kako su im životi zbog otmice izmaknuli kontroli. Time piše kako dokumentarac opisuje kako je njihova priča potresan primjer onoga što se može dogoditi kada pravosudni sustav iznevjeri žrtve.

U prve dvije epizode supružnici, svatko iz svoje perspektive, prepričavaju otmicu i dane koji su uslijedili. Oboje su se prisjetili da ih je probudilo zasljepljujuće svjetlo. "Sjećam se da sam spavala i čula glas i mislila da je to san", rekla je Huskins te dodala kako je čula: "Probudi se, ovo je pljačka. Nećemo ti nauditi". Par je bio zavezan i pod sedativima. Huskins je odvedena iz kuće u prtljažniku, dok je Quinnu rečeno da čeka daljnje upute o tome kako dostaviti otkupninu. Također, upozoren je da postoji kamera koja ga prati te kako će otmičari ubiti Huskins ako on kontaktira policiju.

Quinn je rekao kako ga je policija krivila za otmicu jer nije povjerovala njegovom objašnjenju kako je Huskins nestala. Naime, detektiv je mislio kako je Quinn ubio tadašnju djevojku te se riješio njezina tijela. Nakon višesatnog ispitivanja, brat mu je unajmio odvjetnika. Dok je bio pritvoren, otmičari su ga pokušali kontaktirati

Tijekom sljedećih 48 sati, Huskins je otmičar dva puta silovao te snimao napade. Rečeno joj je kako je meta otmice bila Quinnova bivša zaručnica, Andrea Roberts, koja je ranije s njime živjela. U konačnici je puštena bez plaćanja otkupnine, a istoga dana policija je objavila kako se njezin nestanak čini kao "orkestriran događaj, a ne otmica". Ona je potom, također, angažirala odvjetnika. 

Otmičari su e-mailom poslali više izjava mediju San Francisco Chronicle u kojima su naveli kako par govori istinu. Također, e-mailovi su uključivali detalje koji potvrđuju njihove priče. "Mi smo odgovorni za patnju žrtava i najmanje što možemo učiniti je istupiti i dokazati da ne lažu", naveli su. 

VEZANI ČLANCI:

Kako je slučaj riješen?

Nakon što su mjesecima bili podvrgnuti optužbama te strahu od novog napada, do obrata je došlo nakon pokušaja otmice u Dublinu, gradu u Kaliforniji. Naime, 5. lipnja 2015. došlo je do incidenta koji je imao sličnosti sa slučajem Huskins i Quinna. Razlika je u tome što je drugi napadnuti par uspio spriječiti uljeza koji je u tučnjavi ispustio svoj mobitel u njihovoj kući. Preko mobitela policija je pronašla Matthewa Mullera, bivšeg američkog marinca. Misty Carausu, službenica koja je radila na slučaju, nakon pretrage njegova doma počela je slagati dijelove priče. On je u konačnici optužen, no nikada nije priznao zašto je Roberts bila njegova meta. Iako Huskins i Quinn tvrde da je u zločin bilo umiješano više osoba, nitko osim Mullera nikad nije optužen.

U izjavi iz 2021. godine, načelnik policije Shawny Williams, koji je imenovan 2019., rekao je da je ono što se dogodilo Huskins i Quinnu bilo "užasno i zlo".

“Iako nisam bio načelnik 2015. kada se ovaj incident dogodio, želio bih uputiti svoju najdublju ispriku gospođi Huskins i gospodinu Quinnu zbog načina na koji su se prema njima ponašali", naveo je. Par se 2018. godine vjenčao te imaju dvije kćeri, Oliviju i Naomi. 

VIDEO Američka vojska zaplijenila je iransko oružje koje je bilo namijenjeno Hutima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije