Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u danskoj

U novogodišnjoj noći nestalo dvoje djece: Majka im je bogata nasljednica, vodila je bitku za skrbništvo

Ilustracija
Foto: Pixabay
1/3
02.01.2024.
u 09:36

Dječak (10) i djevojčica (13) početak nove godine slavili su s ocem kojeg su, nešto iza ponoći, nepoznati počinitelji navodno napali i srušili na tlo

U Danskoj je tijekom novogodišnje noći navodno oteto dvoje od četvero djece nasljednice lanca restorana “Block House” Christine Block i njezina bivšeg supruga Stephana Hensela. Hensel je početak godine slavio sa svojom djecom Klarom (13) i Theodorom (10) u danskom gradu Gravensteinu, a nešto iza ponoći nepoznati počinitelji navodno su ga napali i oborili na tlo, prenosi BILD.

Djeca su navodno bila prisiljena ući u jedan od dva automobila počinitelja, a oba su automobila navodno registrirana u Njemačkoj. U novogodišnjoj noći u istragu je bila uključena i njemačka policija, a policija iz Hamburga trenutačno provodi istragu. Još uvijek se ne zna gdje su djeca. Danska policija u ponedjeljak poslijepodne objavila je priopćenje za javnost u kojem opisuje incident, no ne spominju se imena. Kako piše u priopćenju, trenutačno su u tijeku izvidi zbog tjelesnih ozljeda i lišenja slobode. Istražuje se i postoji li veza između događaja i svađe roditelja oko skrbništva.

VEZANI ČLANCI:

Nakon rastave 2014. godine, Block i Hensel podijelili su skrbništvo nad djecom Klarom i Theodorom. Međutim, kada je otac zadržao djecu u svom domu u Danskoj u ljeto 2021. nakon što su ondje provela vikend, Block je progovorila o otmici i prijavila sve Višem zemaljskom sudu u Hamburgu. Dobila je na sudu, ali njezin bivši suprug nije dopustio djeci povratak u Njemačku. Tvrdio je da njih dvoje više ne žele živjeti s majkom. U presudi iz veljače 2023. godine danski sud na kraju je odbio vratiti djecu u Njemačku. Christina Block dobila je pravo na posjete.

U priopćenju danske policije također se traže informacije o svjedocima. Desetogodišnji oteti dječak bio je odjeven u svijetloplave traperice, košulju na plavo-bijele pruge i tamni pulover. Djevojčica (13) nosi lagane cargo hlače i zeleni džemper s motivom medvjedića. Glasnogovornik danske policije nije dao nikakve dodatne informacije o slučaju. Bild piše da Stephan Hensel nije želio komentirati slučaj.

VIDEO Berlin nakon proslave Nove godine

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije