Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šest suspendiranih

Policajac ispitan i pušten oko ponoći, dočekali ga s ovacijama

Policajac Igor Gilja nakon ispitivanja pušten
Foto: Stožer za obranu hrvatskog Vukovara
1/11
09.10.2013.
u 08:32

Za ostale tri otuđene ploče još se provode kriminalistička istraživanja da bi se utvrdio identitet osoba koje su skinule i otuđile ploče te ostale okolnosti događaja.

Igor Gilja, jedan od šestorice jučer suspendiranih policajaca, sinoć je ispitan u policiji te pušten oko ponoći. Stotinjak prosvjednika koji su ostali pred zgradom Policijske postaje Vukovar dočekalo ga je s ovacijama te su ga u jednom trenutku nosili na ramenima.

Podsjetimo, zbog skidanja dvojezičnih ploča u Vukovaru suspendirana su šestorica policajaca koji su bili angažirani na osiguranju jedne od njih. Istragom je otkriveno da je dvojezičnu ploču sa zgrade Centra za socijalnu skrb skinuo Igor Gilja (25), policajac zaposlen u Policijskoj postaji Ilok, dok je u vrijeme dužnosti osiguravao postavljenu ploču.

Osim njega suspendirano je još pet policajaca koji su također bili angažirani na osiguranju. Suspenziju policajaca potvrdila je sinoć i glasnogovornica PU vukovarsko-srijemske.

Policija: Nije bilo kadrovskih smjena

– Provedeno kriminalističko istraživanje rezultiralo je sumnjom da se 25-godišnji policijski službenik Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovodi u vezu sa skidanjem i otuđenjem ploče sa zgrade Centra za socijalnu skrb u Vukovaru, a još su petorica službenika Policijske uprave vukovarsko-srijemske suspendirana.

Za ostale tri otuđene ploče još se provode kriminalistička istraživanja da bi se utvrdio identitet osoba koju su skinule i otuđile ploče te ostale okolnosti događaja. Tijekom dana nije bilo uhićivanja, ali sve su osobe ispitivane u svojstvu građanina i da bi se prikupile informacije. Također, želimo demantirati pojedine napise u medijima da je tijekom dana u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj bilo kadrovskih smjena u vodstvu Policijske uprave, navode iz PU.

Zbog slučaja Gilja sinoć se pred zgradom Policijske postaje Vukovar okupilo stotinjak branitelja koji su blokirali promet tražeći da se Gilja, za kojeg su tvrdili da je priveden, pusti na slobodu.

Josić: Aktualna vlast ne prepoznaje probleme građana

– Ni u najcrnjim snovima nismo mogli pretpostaviti da ćemo danas, 20-ak godina poslije, imati hrvatske mučenike. Novi je hrvatski mučenik mladi policajac Igor Gilja koji nije iznevjerio ideale svoga oca Franje, poginulog u Domovinskom ratu. Nećemo otići iz Vukovara dok Gilja ne bude pušten na slobodu – rekao je Ilija Vučemilović, predsjednik Zbora gardijskih brigada. Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić još jednom je rekao da je glavni krivac za trenutačno stanje u Vukovaru aktualna vlast koja ne prepoznaje probleme građana.

– Tko je napravio sigurnosnu procjenu da se u Vukovaru može provoditi Zakon o dvojezičnosti i da je ovdje suživot na visokoj razini. Krivi su oni koji su naredili da se postave ploče zbog čega sada ispaštaju mladi ljudi koji su time revoltirani. To je hrvatska sramota. U Zagrebu odgovorni nemaju sluha, njih jednostavno ne interesira što se ovdje događa – rekao je Josić. Među prosvjednicima je bio i predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm koji je pozvao predsjednika RH Ivu Josipovića da se hitno uključi u rješavanje ovoga problema.

– Predsjednik je pokazao dobru volju. Kad se ujutro probudi, neka se odmah stavi na raspolaganje. On svojim autoritetom može riješiti ovaj problem – rekao je Klemm.

>> Branitelji u Vukovaru skinuli tri dvojezične ploče

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije