Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVEDEN JE

Policija o vozaču koji je vozio u suprotnom smjeru na A4: Udario je ogradu dok se okretao pa otišao

HAC
10.05.2023.
u 09:33

Vozač koji je naknadno pronađen odbio je alkotestiranje. Priveden je u prostorije Policijske postaje Varaždin

Policija je objavila detalje o vozaču kamiona koji je jučer vozio zabranjenim smjerom na autocesti A4. Oko 11.40 sati kod čvora Breznički Hum 37-godišnji rumunjski državljanin upravljao je teretnim vozilom i iz smjera naplatne postaje Breznički Hum uključio se u promet na zapadnu kolničku traku prema Varaždinu u zabranjenom smjeru.

– Tom je prilikom vožnjom unatrag započeo radnju polukružnog okretanja, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja i položaju svog vozila, pa je stražnjim dijelom priključnog vozila udario u zaštitnu odbojnu ogradu. Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto prometne nesreće, a da vlasniku odbojne ograde nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću – kažu u policiji.

Nije bilo ozlijeđenih osoba. Vozač koji je naknadno pronađen odbio je alkotestiranje. Priveden je u prostorije Policijske postaje Varaždin. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 6480 eura i kazna zatvora u trajanju do 120 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Hrvatske u trajanju do 24 mjeseca.

Komentara 3

GR
Greben
11:21 10.05.2023.

...Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 6480 eura i kazna zatvora u trajanju do 120 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Hrvatske u trajanju do 24 mjeseca." Niti jednuu od navedene tri kazne ni pomisliti sniziti. U zatvor odmah! Jos stroze mjere prema domacim vozacima iz razloga sto bi ipak trebali imati vecu odgovornost za zivote svojih sugradjana i materijalnog dobra!!!

GE
geler203
11:15 10.05.2023.

Vlasniku nije ostavio podatke zbog oštećene ograde? Ja mislim da tu nema nikakvog prekršaja i štete kao u Bjelovaru gdje je cirkus ušao na privatno vlasništvo.

EJ
ejStef
11:06 10.05.2023.

Ovo je za zatvor, direktno ugrožavanje života. Ko da nije dosta što imamo tu gomilu prometnih stručnjaka, pa imamo najviše prometnih znakova po km autoceste... To je valjda da čovjeku ne bude dosadno kad vozi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije