Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ŽUPANJA:

Policajci udaraju po slučajnim žrtvama i po svojim ženama

'24.04.2013., Zupanja - Obitelj u nedjelju preminulog djecaka Marka Azapovica zali se kako je on prije mjesec dana za vrijeme ispitivanja u policiji pretucen te smatraju da je Markova smrt posljedica
'Goran Ferbezar/PIXSELL'
04.05.2013.
u 20:10

Nitko od policajaca nije još odgovarao. Unutarnja kontrola nije ništa otkrila

Policija u Županji puna je kukolja. Proizlazi to iz priča svjedoka i ljudi koji su imali tu nesreću da budu u bliskom kontaktu s pojedinim službenicima tamošnje policije. Da stvar bude još gora, ispada da "revni" policajci ne mlate samo na cesti i u postaji, nego i unutar svoja četiri zida gdje su im žrtve supruge. Unatoč svemu, nitko još nije dobio otkaz iz policije.

Treba velika hrabrost

Raspitujući se o ljudima na koje sumnja da su skrivili smrt njegova 18-godišnjeg brata Marka Azapovića koji je umro 21. travnja od, kako se sumnja, policijskog premlaćivanja, Vjekomir Azapović doznao je da su barem dvojica policajaca PP Županja nasilna ne samo prema osumnjičenicima za kriminalističkog istraživanja nego da su i obiteljski zlostavljači.

– Protiv dvojice policajaca preko našeg odvjetnika podnijeli smo tužbu jer mislimo da su krivci za Markovu smrt. Doznali smo da je jedan policajac pretukao bivšu suprugu pa su ga roditelji izbacili iz kuće, ali su suprugu i dijete ostavili kod sebe, a drugi policajac pretukao je suprugu, koja je morala zaštitu potražiti u vukovarskoj Sigurnoj kući. Eto, takvi su policajci u toj postaji i nitko od njih nije procesuiran već i dalje rade pa zato u Županji i imamo toliko slučajeva zlostavljanja osumnjičenih. Prije nekoliko dana razgovarao sam s koordinatoricom iz grupe za ženska prava B.a.B.e. koja mi je ispričala da među policajcima ima obiteljskih nasilnika, no u pravilu ostaju nekažnjeni – kaže Vjekomir Azapović, ali nije želio javno reći imena policajaca protiv kojih podnosi tužbu.

No, B.a.B.e. kažu da ima puno policajaca obiteljskih zlostavljača, ne samo u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U detalje nisu htjele ulaziti zbog žrtava nasilja.

– Imao sam dosta slučajeva u kojima sam zastupao žrtve policijskog nasilja i iz iskustva znam da se zlostavljače ne proceswuira. Interne kontrole su sastavljene od njihovih kolega i teško je onda očekivati objektivnost, a osumnjičeni za zlostavljanje umreženi su sa zapovjednicima i time je krug zatvoren. Sve to znaju i u vrhu policije u Zagrebu, ali ništa ne poduzimaju. Doduše, dosta toga ovisi i o hrabrosti suca – kaže iskusni vinkovački odvjetnik. Potaknut ovim zadnjim slučajem, novinarima se javio Dražen Lukić iz Bošnjaka kojega su policajci osumnjičili za krivolov i krađu skutera i puške pa su ga dva policajca pretukla pri privođenju, a poslije su ga tukla još trojica u postaji sat vremena.

Utvrđuju propuste

Vinkovački odvjetnik branio je mladića optuženog za krađu, ali su ga pretukli kako bi mu "dokazali" još neke krađe, a Županjac je prije sedam godina bio optužen za krađu sefa u jednoj tvrtki i također je preživio psihičko i drugo zlostavljanje u PP Županja. Tužiteljstvo u Vukovaru i dalje radi izvide u slučaju smrti 18-godišnjeg Marka Azapovića. U MUP-u su nam potvrdili da je u PP Županja obavljen nadzor te utvrđuju je li bilo propusta.

>> Iz osvete napali policajca koji ih je i prije uhićivao

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije