Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Polančec poštom primio obavijest da se protiv njega provodi istraga

polančec
Petar Glebov/PIXSELL
23.01.2010.
u 13:33

Polančec, koji nam je telefonski potvrdi da je zaprimio istražni nalog, nije želio komentirati njegov sadržaj. Poručuje da će sazvati novinsku konferenciju za utorak ili srijedu.

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec telefonski nam je potvrdio da je jučer ujutro poštom na kućnu adresu u Koprivnici primio obavijest od Državnog odvjetništva da je protiv njega izdan istražni nalog, ali nije želio komentirati njegov sadržaj niti davati bilo kakve izjave u vezi s nalogom.

>> Afera Podravka: USKOK je tajno snimao Damira Polančeca?

Tako je Polančec, dva dana nakon što su mediji dobili informacije o tome, i službeno obaviješten da se protiv njega provodi istraga. Poručio nam je da će u utorak ili srijedu sazvati konferenciju za novinare.

Novinari znali prije njega
Podsjetimo, USKOK ga sumnjiči za protuzakonito posredovanje, što je navodno potvrdio svjedok Zvonko Beljo, vlasnik križevačke tvrtke Gradec d.o.o., koji je istražiteljima kazao da je Polančec posredovao između Podravke i njegove tvrtke.

Polančec je nakon što je dao ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade, dogovarao način na koji bi Beljo izašao iz tog posla i sebi nadoknadio iznos koji je proslijeđen SMS-u, ali je Gradec ostao dužnik u Podravkinim knjigama.

Polančec je u četvrtak, nakon što je na USKOK-ovim internetskim stranicama objavljeno da se istražuje hrvatski građanin rođen 1967. godine, izjavio da ni iz USKOK-a, a ni iz Državnog odvjetništva nije dobio potvrdu da se radi o njemu te optužio USKOK da informacije daje “povlaštenim novinarima” prije nego što obavijesti one kojih se te informacije tiču.

Za svog odvjetnika angažirao je Antu Nobila, koji će sutra moći dobiti spis na uvid, no o tome neće smjeti javno govoriti.

Supruzi u petak pozlilo
– Teško da može biti riječ o kaznenom djelu protuzakonitog posredovanja jer je tu važan društveni položaj počinitelja, a Polančec je u tom trenutku već izašao iz Vlade. Osim toga, djelo je već bilo počinjeno. Pitanje je i koliko dokaza protiv Polančeca ima Državno odvjetništvo. Jer presuda se ne može temeljiti samo na iskazu pokajnika, što zakon izričito propisuje – kaže odvjetnik bivšeg potpredsjednika Vlade Anto Nobilo.

Nagađalo se da su snimljeni Polančecovi razgovori, ali o tome nema pouzdanih informacija.

Doznajemo i da je Polančecovoj supruzi u petak pozlilo, vjerojatno zbog posljednjih događaja, pa je Polančec odlučio vikend provesti s obitelji.
Doznajemo i da je Polančecovoj supruzi u petak pozlilo, vjerojatno zbog posljednjih događaja, pa je Polančec odlučio vikend provesti s obitelji.

Ključne riječi

Komentara 32

DO
doklerbo
14:49 23.01.2010.

POLIGRAF je potreban!!!!Idemo dalje loviti pijetlove!!!!!!

LO
lovricka
14:11 23.01.2010.

a sad ne spominje mesića više???? koliko je samo govnara paradiralo Hrvatskom i onaniralo po njoj konstantno,a sve samo veleizdajnici ! ova veleizdaja se mora povijesno tretirati kao i holokaust - nikad ne zaboraviti kakvog svog zlog sjemena po HRHR ima ! svi do jednog člana hdz-a su čisti zločinci,koje se mora procesuirati i sa ove lijepe zemlje protjerati, da se ne bi kojim slučajem ikad vratili.naravno svu imkovinu zaplijeniti !

DO
doklerbo
14:46 23.01.2010.

Polancec je dobio CRVENI karton u prvom dijelu utakmice,ostaje jos da se igra drugo poluvrijeme!!! Koliko ce sudac pozvati novih igraca ostaje da se vidi?Rezerva je velika,Stadion je pun, Igrac utakmice je batinas djece Anto Nobilo,neznam dali ce glavni sudacc obavijestiti FIFU-u u STRASBOURGU posto nije mogao igrati ovu utakmicu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije