Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća u zagrebu

Pokosio tri djevojke, a krivnju htio svaliti na suvozača

prometna (1)
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/4
12.02.2011.
u 14:00

Josip J. (20), suvozač u citroënu, kobne je večeri također sjeo za upravljač automobila iako mu je već prije određena zabrana vožnje

Oba mladića koji su se nalazili u citroënu koji je u četvrtak u noći ispred kluba Gjuro naletio i teško ozlijedio tri djevojke kazneno su prijavljena i jučer privedena istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu. Poslije ispitivanja, istražni sudac obojici osumnjičenih mladića odredio je 48-satno zadržavanje kako ne bi utjecali na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja djela.

U ponedjeljak će sud odlučiti hoće li im odrediti 30-dnevni pritvor. Vozač Ante Perajica prijavljen je za izazivanje prometne nesreće, a suvozač Josip J. (20) kazneno je prijavljen jer je te večeri također vozio citroën iako je imao zabranu upravljanja vozilom zbog prijašnjega prometnog prekršaja koji je bio počinio. To mu je bila treća zabrana upravljanja automobilom zbog prometnih prekršaja.

Dok ih je policija ispitivala, neslužbeno smo doznali, mladići su prebacivali krivnju jedan na drugoga tvrdeći da nisu vozili automobil. Suvozač je i pobjegao poslije nesreće, a policija ga je pronašla u 7 ujutro na adresi stanovanja. Također je ustanovljeno da je još jedan mladić bio s njima u automobilu kobne večeri, ali protiv njega nije podignuta nikakva prijava. Perajici, koji je prije nekoliko mjeseci položio vozački ispit, ovo je bio prvi prekršaj. Policija je analizom krvi ustanovila i da su obojica kobne večeri bili pijani.

Vozaču su izmjerili 1,77 promila alkohola u krvi, a suvozaču 2,11 promila. Stanje Ane Vidović, najteže ozlijeđene u naletu, još je kritično. Liječi se u KB-u "Sestre milosrdnice", druga je djevojka na Rebru, a treća je u Traumatološkoj bolnici. Kao i svake srijede, djevojke su bile vani.

U trenutku kada je automobil naletio, čekale su prijatelja koji je trebao doći po njih. Sve tri dugogodišnje su članice plesnog studija Atomic Dance Factory, poznatog po dobrim rezultatima u televizijskom showu mladih talenata.

 

>>“Užas! Životi te djece su uništeni, molim Boga da sve dobro prođe"

 >>Vožnja sa 1,46 promila – pokosio tri djevojke, bore se za život

Komentara 52

FM
Farma Mouse
18:15 12.02.2011.

DONT DRINK AND DRIVE TAKE JOINT AND FLY

HE
hellbani
15:41 12.02.2011.

chemica

MR
mravac
22:50 12.02.2011.

Glupost pa po otiscima prstiju na volanu se vidi tko je vozio. Ostalo je sve prića za malu djecu. Ako nije policija uzela otiske prstiju onda treba pitati Karamarka kakve to ljude vodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije